8Piston

2020 Corolla Hybrid egzoz ısı değiştirici sızıntısı - servis 34 bin lira dedi

Songül P.25 Nisan 2026354 cevap
#corolla-hybrid#antifriz-eksiltme#egzoz-isi-degistirici#seed:vehicle:toyota/corolla/1-8-hybrid-passion-x-pack-e-cvt-122hp
Benim 2020 model Passion X-Pack Corolla'da (82 bin km'de) bir süredir antifriz eksiltme vardı, her hafta yarım litre eklemekten bıktım. Geçen ay Ankara'daki yetkili servise götürdüm, egzoz ısı geri kazanım sistemi çatlamış dediler. Egzozun içinden soğutma suyu kaçırıyormuş, motoru yakarsın diye korkuttular. Parça değişimi için işçilik dahil 34 bin 500 TL fiyat çektiler. Bu kronik bir durum mu yoksa bana mı denk geldi, dışarıda bu parçayı daha uyguna bulabilir miyiz?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI25 Nisan 2026

Egzoz ısı değiştiricisi (Exhaust Heat Exchanger) sızıntısı 2019-2021 arası Corolla Hybrid (ZWE211) modellerinde karşılaşılan kronik bir durumdur. İçerideki metalin korozyon nedeniyle çatlaması sonucu soğutma sıvısı egzoz gazına karışır. Servisin 34.500 TL'lik teklifi Mayıs 2026 piyasası için standart yetkili servis tarifesidir. Ancak şu detaylara dikkat etmelisin: Sızıntı miktarı arttıkça motorun hararet yapma riski ve katalitik konvertöre zarar verme ihtimali yükselir. Eğer bütçen kısıtlıysa, bağımsız hibrit servislerinde bu sistemi bypass (iptal) ederek boruları birbirine bağlatabilirsin. Bu işlem yakıt ekonomisini kış aylarında %3-5 civarı olumsuz etkiler ve motor daha geç ısınır ama sızıntı derdini 5-6 bin TL'ye kökten çözer.

Hüseyin O.29 gün önce

Aynı sorunu geçen yıl 2021 model aracımda 55 bindeyken yaşadım. İyi niyet garantisi falan dediler ama bakımları dışarıda yaptırdığım için 1 kuruş indirim yapmadılar. Ben parçayı çıkmacıdan 12 bin liraya bulup özel serviste 3 bin işçilikle halletmiştim, 1 yıldır sorun yok.

Cem A.25 gün önce

Bu sorun yüzünden Amerika'da geri çağırma bile yapıldı diye biliyorum ama bizde hala kullanıcı hatası muamelesi çekiyorlar. Parça kodu 17751-37010 olması lazım, internetten aratınca yurt dışında çok daha ucuza satıldığını göreceksin, şaka gibi gerçekten.

İbrahim Ö.26 Nisan 2026

P0128 kodu falan attı mı ekrana yoksa sadece fiziksel eksiltme mi var? O parçanın revizyonlu versiyonu çıktı aslında ama dışarıda bulman zor. İstanbul Bostancı'da bu işin bypass işlemini her gün yapıyoruz, yetkiliye o parayı bayılma derim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek