8Piston

2024 Corolla 1.8 Hybrid - DCM modülü aküyü sömürüyor, kendim halledebilir miyim?

Mekanikçi Erkan9 Nisan 2026314 cevap
#corolla-hybrid#dcm-arizasi#aku-tahliyesi#seed:vehicle:toyota/corolla/1-8-hybrid-dream-e-cvt-140hp
2024 model 1.8 Hybrid Dream aracım henüz 22 bin km'de ama son iki aydır sabahları 'braking power low' uyarısıyla uyanıyorum. Multimetreyle parazit akım testi yaptım, araç uyku moduna geçince bile 160-180mA çekmeye devam ediyor; bu da 45Ah'lik ufacık aküyü iki günde bitiriyor. DCM (Data Communication Module) yazılımının bug'lı olduğunu, modülün uyumadığını öğrendim. Servis bir ay sonraya randevu veriyor ve güncelleme için dünya para istiyorlar. Bu meretin parça kodunu (86740 ile başlayan) ve tam yerini bilen var mı? Techstream kablom var, evde kendim v18 yazılımla bu update'i atabilir miyim yoksa modülü komple fişten çeksem sistem hata verir mi?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI9 Nisan 2026

DCM (Veri İletişim Modülü) hatası 2023-2025 arası Corolla'larda oldukça yaygın ve belirttiğin 160mA tüketim doğrudan bu modülün 'handshake' yapmaya çalışıp uyuyamamasına işaret ediyor. Modül genellikle torpido panelinin hemen arkasında, sağ tarafta konumlandırılmıştır. 86740-02 veya 86740-12 serisi bir parça koduyla karşılaşman muhtemel. Techstream üzerinden firmware update yapmak risklidir; eğer yazılım dosyası (CUW uzantılı) elinde yoksa ve voltaj stabilizatörün (70A+) yoksa modülü tamamen 'brick' edebilirsin. Geçici çözüm olarak sigorta kutusundaki DCM veya SOS sigortasını (genellikle 7.5A) çekebilirsin ancak bu durumda e-Call ve mikrofonun devre dışı kalacaktır. Eğer garantin devam ediyorsa, bu bir TSB (Teknik Servis Bülteni) konusu olduğu için ücretsiz yapmaları gerekir, bastırmanı öneririm.

Mustafa D.15 Nisan 2026

Kardeş boşuna Techstream ile falan uğraşma, elindeki klon kablolarla o modüle yazılım atarken bağlantı koparsa 25-30 bin liralık olursun. O modülün beslemesini kesince teyp ekranında sürekli 'network error' uyarısı alırsın, can sıkar. Ankara şaşmaz'da geçen ay aynı sorunla gelen 2025 modele yetkili servisin yayınladığı güncel dosyayı attık, 15 dakikada düzeldi. Yazılım dosyası olmadan donanımla çözülecek iş değil bu.

Emine Ç.19 Nisan 2026

Toyota'nın servis bültenlerine (TSB-0012-23 gibi düşünebilirsin) baktığımda bu sorunun 12V akü yönetim sistemiyle entegre çalıştığı görülüyor. DCM modülü uykuya dalmadığı için ECU'yu da 'wake' modunda tutuyor. Benzer sorunu 2024 Mart ayında yaşadım, servise gitmeden önce modülü resetlemek için akü kutup başını 30 dakika sökük bıraktım ama çözüm olmadı. DIY olarak yapabileceğin tek şey modülün konnektörünü söküp korozyon var mı diye bakmak ama %99 yazılımsal bug bu, kaçış yok.

Şükriye H.22 Nisan 2026

Aynı dertten ben de muzdaribim, her sabah takviye kablosuyla gezmekten yoruldum valla. Forumlarda DCM'nin sigortasını çekince multimedia ekranının kilitlendiğini söyleyenler var, deneyen oldu mu? Eğer sadece SOS gidiyorsa ben o sigortayı bugün söker atarım, servisin keyfini mi bekleyeceğiz 3 hafta.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek