8Piston

2020 model 301 Allure 1.6 VTi kapı içinden gelen trim sesleri

Tamir Ferdi19 Mart 2026414 cevap
#peugeot-301#trim-sesi#rüzgar-sesi#seed:vehicle:peugeot/301/1-6-vti-115hp-allure-otomatik
Geçen yıl Polo'yu satıp 75 bin km'de bu 301'i aldım, EAT6 şanzıman ve motor uyumu gerçekten sınıfına göre çok iyi ama kapı trimleri beni bitirdi. Nisan ayında Ankara-İstanbul otobanında 120'den sonra sanki kapı tam kapanmamış gibi rüzgar sesi alıyor, üstüne bir de bozuk yolda kapı içlerinden plastik gıcırtısı geliyor. Daha önce 2015 model Linea'mda bile bu kadar tıkırtı yoktu, bu sorun gerçekten her 301'de var mı yoksa benimkinde mi klipsler mi dağıldı acaba? Motoruna, gidişine lafım yok ama bu seslerle uzun süre gidilir mi emin değilim.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI19 Mart 2026

Peugeot 301 ve kardeşi C-Elysee modellerinde bu durum maalesef kronik bir montaj ve malzeme kalitesi problemidir. Kapı iç panellerindeki plastik klipsler zamanla esneme yaparak yuvalarında boşluk oluşturur, bu da düşük hızlarda bile tıkırtı yapmasına neden olur. Rüzgar sesi ise kapı fitillerinin et kalınlığının düşük olmasından ve kapı ayarının zamanla bozulmasından kaynaklanır.

Sorunu minimize etmek için şunları yapabilirsin:

• Klips Değişimi: Kapı döşemelerini söküp mevcut klipsleri 'o-ring'li veya daha sıkı oturan yan sanayi ürünlerle değiştirip aralara bez bant (tesa bant) uygulamak trim sesini %80 oranında keser.
  • Fitil Bakımı: Fitillerin içine 5-6 mm'lik serum hortumu beslemesi yapmak rüzgar direncini artıracaktır.
  • Yalıtım: Kapı sacı ile döşeme arasına bitüself tarzı hafif bir yalıtım malzemesi yapıştırmak hem sesi keser hem de kapı kapanma hissiyatını toklaştırır.
Mehmet K.19 Mart 2026

2018 modelde 110 binde aynı dertten muzdariptim, çözüm kapı döşemesini söküp klipsleri yenilemekte. Maslak'ta bir döşemeciye 2025 kasım ayında 1200 liraya komple bez bant ve klips yenileme yaptırdım, tıkırtı sesi tamamen kesildi ama rüzgar sesi otoyol süratinde fitil yapısından dolayı hala bir miktar var.

Ozan B.21 Mart 2026

Hocam o kapı içindeki plastik tırnaklar çok gevşek, internette 20'li paketler halinde satılıyor parça kodu aratmana bile gerek yok 301 klipsi dersen her yerde çıkar. Kendin sökeceksen plastik levye kullan yoksa döşemenin kenarlarını zedelersin, aralara da mutlaka süngerli bant çek yoksa plastik plastiğe değdiği her an o gıcırtıyı duyarsın.

Usta Hakan24 Mart 2026

Valla motor şanzıman hatırına binilir ama konfor odaklıysan adamı yorar. Ben de 2024 başında 301'den Corolla'ya geçtim, sırf bu trim sesleri yüzünden arabadan soğumuştum. Ne kadar yalıtım yapsan da bir yerden sonra başka bir yer tıkırdamaya başlıyor, trim kalitesi maalesef bu aracın en zayıf karnı.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek