Cevaplar (3)
301 ve kardeşi C-Elysee modellerinde bu durum maalesef yalıtım tasarımından kaynaklı kronik bir sorun. Kapı fitillerinin et kalınlığı çok ince olduğu için yüksek hızdaki rüzgar direnci fitili içeri doğru esnetip hava kaçırıyor. Uzun yola çıkmadan önce iki opsiyonun var:
- Geçici ve Ucuz (DIY): Sanayiden veya akvaryumculardan alacağın 6mm'lik şeffaf serum hortumunu, fitilin içindeki boşluktan baştan sona yürütebilirsin. Bu, fitilin formunu korumasını sağlar ve sesi %70 oranında keser.
- Kalıcı Çözüm: Yetkili serviste güncel parça kodlu (revize edilmiş) fitillerle değişim yaptırmak. Ancak 2026 fiyatlarıyla set olarak 8-10 bin TL bandını görebilirsin.
Yola çıkmadan önce kapı kilit karşılıklarını (menteşe tarafı) 1-2 mm içeri aldırmayı dene, kapı fitile daha sert basınca ses bir nebze azalabiliyor.
Boşuna hortumla falan uğraşmayın, fitilin içindeki o kanal zamanla tozdan çamurdan sertleşiyor. Önce bir silikon sprey sıkıp temizleyin, yumuşatın. Eğer fitilde fiziksel yırtık yoksa kilit ayarıyla o ses biter. Ankara Şaşmaz'da olsan 15 dakikada hallederdik.
Aynı dertten 2015 model aracımda kurtuldum kral. Hiç servise para dökme, internetten 4 metre D-profil fitil yapışkanlı al, kapı çerçevesinin iç kısmına ek yap. Geçen yaz o şekilde 2 bin km yaptım, tık demedi. Maliyeti de taş çatlasın 400 lira olur.
Valla ben de nisan ayında 2018 modelini aldım, 90'dan sonra içeride fırtına kopuyor. Geçen hafta bi kaportacıya sordum 'bunların sacı ince, fitil de ince normal bu' dedi geçti. Hortum olayını ben de duydum ama garantiyi bozar mıyız acaba diye çekiniyorum.