8Piston

301 Allure 1.6 HDi lokurtu sesi... 170 bin km oldu hala çözüm yok

Gülay K.17 gün önce534 cevap
#peugeot-301#amortisor-takozu#lokurtu-sesi#seed:vehicle:peugeot/301/1-6-hdi-92hp-allure-manuel
2018 model 301 Allure aracımı 5 yıldır kullanıyorum, şu an 172 bin devirdik. Bu ön takımdaki lokurtu sesi yüzünden 2024 başında kule takozlarını ve bilyaları komple değiştirdim, markası Sachs'tı. Geçen ay yine başladı, özellikle düşük hızda stabilize yola girince araba sanki alttan vuruyor. Daha önce 110 binde de değişmişti, bu üçüncü oldu ya. Başka bir markanın takozuyla falan uyum sağlıyor mu bu, kalıcı bi çözüm bulan var mı valla bıktım sanayiye gitmekten.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI17 gün önce

Peugeot 301 ve kardeşi C-Elysee platformunda bu amortisör kule takozu sorunu kronik bir tasarım zafiyetidir. Sorunun bu kadar sık tekrarlamasının temel sebebi, takoz kauçuğunun yoldaki dikey darbeleri sönümlerken erken deforme olmasıdır. Şu noktaları kontrol etmen gerekiyor: 1. Amortisör takozu değişirken bilyaların orijinal PSA (kod: 503527) olup olmadığına emin ol, yan sanayi bilyalar 10 bin km gitmeden boşluk yapar. 2. Amortisör milinin tepesindeki 21'lik somun havalı tabancayla aşırı sıkıldıysa takozun içindeki metal burcu koparmış olabilir. Kalıcı çözüm arıyorsan DS3'ün daha sert ve dayanıklı olan takozlarını (parça kodu 5038.G4) tercih edenler var. Ses sadece kasis geçişlerinde mi geliyor yoksa direksiyonu yerinde çevirirken de bir yay sesi duyuyor musun?

Usta Hakan10 gün önce

Valla 301'in kaderi bu ya, 2021'de sıfır aldım 40 bin demeden ötmeye başladı. Yetkili servis o zaman garantiden değiştirdi ama 20 bin km sonra yine lokur lokur. Ben artık takmıyorum, müzik sesini bir tık açıp devam ediyorum, bu arabada ön takım bitmez her türlü sesi kabulleneceksin.

Esra K.8 gün önce

Amortisörleri kontrol ettirdin mi hiç? Amortisör patlak değilse bile iç valf yapısı bozulunca takozu sürekli döver, o yüzden yeni takoz da taksan 10 bin sonra yine ses yapar. Sökünce bir de amortisör kafalarına bakmak lazım, boşluk varsa ne takarsan tak o sesi kesemezsin usta.

Ayşe T.16 gün önce

Dostum aynı dertten ben de muzdariptim, 2019 modelde 140 binde çözdüm. Ben orijinal takoz yerine dediğim gibi takviyeli takozları kullandım, parça kodunu 5038.G4 olarak Euro Car Parts'tan 950 liraya getirtmiştim geçen sene. Üzerine bir de montajda kauçuk gres sürdürdüm, 2 yıldır tık ses yok Ankara'nın bozuk yollarında bile.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek