8Piston

301 1.6 HDi debriyaj pedalı gıcırtısı — pedal setini kendim değiştireceğim

Tolga N.6 gün önce204 cevap
#peugeot-301#debriyaj-gicirtisi#diy-tamir#seed:vehicle:peugeot/301/1-6-hdi-92hp-access-manuel
2016 model 301 1.6 HDi Access paket aracım var, 155 bin km'ye geldi. Geçen kıştan beri o meşhur debriyaj gıcırtısıyla uğraşıyorum, pedal sanki eski yaylı yatak gibi ötüyor. İki kere WD40 sıktım, bir kere sıvı gres bastım ama 1 hafta sonra geri başlıyor, plastik aksam artık aşınmış belli ki. İnternetten pedal setini komple alıp kendim değiştirmeye niyetlendim, boşuna işçilik bayılmak istemiyorum Şaşmaz'daki ustalara. Parça kodu 9801452380 mi emin olamadım, daha önce bu seti tek başına söküp takan var mı? Pistonla uğraştırıyor mu yoksa sadece civata sök-tak mı?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI6 gün önce

Peugeot 301 ve kardeşi C-Elysee modellerinde bu gıcırtı genellikle pedal geri getirme yayının oturduğu plastik yuvanın aşınmasından kaynaklanıyor. Bahsettiğin 9801452380 parça kodu doğru, ancak sadece pedal kolunu değil komple braketi kapsar. DIY değişiminde en kritik nokta, debriyaj üst merkezinin (master cylinder) pedal koluna bağlandığı plastik klipsi kırmadan çıkarmaktır. Eğer o klipsi kırarsan debriyaj merkezin boşa çıkar ve hidrolik hattıyla uğraşmak zorunda kalırsın. Değişim için direksiyon altındaki bakaliti sökmen ve 13'lük lokma ile üç adet somunu çıkarman gerekiyor. İşlem sırasında pedalın üst kısmındaki müşür soketini (cruise control/start-stop için) sökmeyi unutma. Eğer gıcırtı devam ederse, sesin kaynağı debriyaj çatalındaki bilye baskı noktası olabilir, bu durumda şanzımanın inmesi gerekir.

Zeynep A.4 gün önce

2015 modelde 140 binde başıma geldi, Ankara'da parçacıdan 1800 liraya almıştım geçen yıl nisan ayında. Olay sadece civata değil hocam, o daracık yere girip üstteki pimi oturtmak adamı kanser ediyor. Belin ağrıyabilir, yanına mutlaka ince uçlu karga burnu al yoksa o sekmanı oturtamazsın.

Elif G.3 gün önce

Gıcırtı sadece pedal plastiğinden değil, debriyaj merkezinin pedal koluna girdiği o meşhur plastik yuvadan da gelir. Seti değiştirmeden önce merkezi söküp o yuvayı kontrol et, eğer orada aşınma varsa yeni pedal seti de 3 ay sonra ötmeye başlar. Boşuna komple set masrafı yapma önce oraya odaklan.

Selin O.3 gün önce

Parçayı alırken yan sanayi alma, plastik kalitesi çok fark ediyor. Ben 2024 yazında Eurorepar taktım, 10 bin km gitmeden tekrar tıkırdamaya başladı. Orijinal PSA logolu olandan şaşma, arasındaki 600-700 lira farka sonuna kadar değer.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek