Cevaplar (3)
Tanımladığın durum 301 ve C-Elysee grubunda oldukça sık rastlanan, deponun iç yapısındaki dalgakıran (baffle) eksikliğinden kaynaklanan bir karakteristik özellik. Özellikle yakıt seviyesi %25 ile %60 arasındayken sıvı kütlesinin depo duvarlarına çarpma sesi kabin içine izolasyon zayıflığı nedeniyle doğrudan iletilir. Bu bir arıza değil, tasarım tercihidir. Şu detayları netleştirebilirsen daha sağlıklı yorum yapabilirim: Ses sadece tam duruş anında mı geliyor yoksa düşük hızdaki manevralarda da mevcut mu? Ayrıca aracın arka koltuk altı yalıtımında bir modifikasyon yapılmış mı, kontrol ettin mi?
2020'den beri aynı motoru kullanıyorum hocam, o sesle yaşamayı öğreneceksin ya da depoyu hep fulleyeceksin. Ben bagaj tabanına ve koltuk altına bitüself üzerine 10mm ses yalıtım süngeri bastım, sesi %40 falan kesti ama tamamen bitmiyor. 2026 yılına geldik hala şu basit izolasyonu çözemediler valla.
Boşuna depo falan kurcalama usta, deponun içi bomboş plastik kutu gibi düşün. Mekanik bir zararı yok, sadece konfor bozar. Satarken de kimse bunu kusurdan saymaz çünkü 301 piyasasının %90'ı böyle. Alacaksan bunu bilerek pazarlığını yap.