8Piston

2017 301 1.2 VTi ön takımdan gelen lokurtu ve 17.800 TL servis fiyatı

Servis Cengiz15 Mart 2026113 cevap
#amortisor-takozu#lokurtu-sesi#peugeot-301#seed:vehicle:peugeot/301/1-2-vti-72hp-active-manuel
84 bindeki 2017 model 301 Active aracımda geçen kıştan beri özellikle sabahları ilk 10-15 dakika ön taraftan lokurtu sesi geliyor. Ankara'da yollar zaten bozuk, çukura girince sanki amortisör kuleleri kaputa vuruyor gibi ses yapıyor. Bugün yetkili servise bıraktım, amortisör takozları ve bilyalar değişecek dendi, işçilik dahil 17.800 lira fiyat çektiler. Alt tarafı iki plastik takoz için bu fiyat çok değil mi, dışarıda kaça patlar bu iş?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI15 Mart 2026

Peugeot 301 ve platform kardeşi C-Elysee modellerinde bu lokurtu sesi kronik bir tasarım hatasından kaynaklanıyor. Takozların içindeki kauçuk malzeme zamanla sertleşiyor ve amortisör mili ile kule arasında mikro boşluklar oluşuyor. Servis muhtemelen komple kit değişimi (takoz, bilya, toz körüğü) ve yüksek işçilik saati yazdığı için 17.800 TL fiyat çıkarmış. Bağımsız bir serviste OEM kalitesinde Sachs veya Monroe marka takozlarla bu işlemi işçilik dahil 5.500 - 7.000 TL bandında halledebilirsin. Değişim sırasında amortisör kule bilyalarının da yağlanması veya gerekliyse değişmesi sesi tamamen kesecektir. İşlem sonrası ön düzenin bozulma ihtimaline karşı rot ayarı yaptırmayı ihmal etme.

İsmail R.20 Mart 2026

Hocam 2015 modelinde aynı dertten muzdariptim, geçen sene İstanbul Bostancı'da tanıdık ustaya 4.500 liraya hallettirdim. O servis fiyatı ne öyle, sanki komple alt takımı yeniliyorlar. Sakın verme o parayı, git dışarıda kaliteli bir parçacıdan al takozları taktır gitsin.

Yusuf D.24 Mart 2026

Oem parça kodu 9800479780 olması lazım, internette çiftini 2.200 liraya falan bulursun. Elin yatkınsa yay çektirme aparatı ödünç alıp kendin bile yaparsın, 15 bin lira cebinde kalır. Servisler artık iyice koptu piyasadan, iki somun söküp takmaya uçuyorlar.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek