8Piston

301 1.2 VTi Antipollution Fault ve 22 bin TL katalizör masrafı

Murat Ş.27 gün önce364 cevap
#peugeot-301#antipollution-fault#katalizor-temizleme#seed:vehicle:peugeot/301/1-2-vti-72hp-access-manuel
145 bin km’deki 2014 model 301 1.2 VTi aracımda geçen hafta Antipollution Fault uyarısı yanmaya başladı. Araba resmen gitmiyor, yokuşta çekişten düşüyor. Yetkili servis katalizörün dolduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi, 22 bin TL fiyat çektiler. Zaten her 3 bin km'de bir yaklaşık yarım litre yağ ekliyorum, usta bu yağ yakma yüzünden katalizörün kurum bağladığını söylüyor. Bu parayı vermek mantıklı mı yoksa egzozcuda içini boşalttırıp geçeyim mi?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI27 gün önce

1.2 VTi motorlarda (EB2 kodlu) yağ eksiltme sorunu maalesef katalitik konvertörün gözeneklerini sülfatlı kurumla tıkıyor. 22 bin TL yetkili servis için standart fiyat ancak sorunun köküne inmezseniz yeni katalizör de kısa sürede dolacaktır. Öncelikle P0420 hata kodunu teyit edin. Eğer sorun sadece tıkanıklık ise profesyonel makineyle katalizör temizliği (DPF temizliği gibi) 2-3 bin TL bandında bir çözüm sunabilir. Ancak seramik yapı eridiyse değişim şart. Yan sanayi üniversal katalizörler 6-9 bin TL arasına mal olur fakat emisyon değerleri nedeniyle muayenede risk yaratabilir. İçini boşaltmak ise hem muayeneden geçmez hem de alt devirlerde tork kaybına yol açar.

Ahmet Y.27 gün önce

P0420 kodunu görmeden iş yapma hocam. Katalizörü değiştirmek pansuman olur sadece, o motorun segmanları ve supap lastikleri kontrol edilmeden yeni parça takarsan 15-20 bin km sonra yine aynı uyarıyı alırsın. Önce yağ yakmayı kes yoksa parayı çöpe atarsın.

Ayşe T.25 gün önce

Benim 2015 modelde de başıma geldi geçen sene nisan ayında. Servise o parayı vermedim, dışarıda 7 bin liraya kaliteli bir muadil taktırdım. Yağ yakma için de 5W-40 tam sentetik yağa geçtim, eksiltme biraz azaldı ama tamamen bitmiyor bu motorlarda.

Şükriye H.22 gün önce

Katalizörün içini boşaltma işine hiç girme derim, hem ses yapar hem de muayenede ağır kusur sayıyorlar artık 2026'da çok sıkılaştı denetimler. 22 bin çok uçuk, Ankara Ostim'de 4-5 bin liraya temizleyen yerler var, önce onu bir dene.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek