8Piston

Mazda Tribute 2004 arka kulelerdeki paslanma olayı çok mu kritik?

Ahmet Y.30 Mart 2026273 cevap
#mazda-tribute#kule-paslanmasi#sasi-korozyon#seed:vehicle:mazda/tribute/2-0-comfort-yf-at
CR-V'den sonra nisan başında 2004 model 245 binde bi Tribute 2.0 Comfort aldım. Gidişi, konforu falan beklediğimden çok iyi ama geçen hafta ankara'da bi rot balansçıya girdiğimde usta arka amortisör kulelerinin içten çürümeye başladığını gösterdi. Metal resmen pul pul dökülüyor, tornavidayı bastırsa içine girecek gibi. Bu modellerde kronikmiş galiba ama şasiye kadar iner mi bu iş? Arabadan çok memnunum aslında, her şeyi tıkır tıkır çalışıyor ama bu korozyon mevzusu güvenlik açısından çok mu sakat, yoksa bi iki kaynakla toparlanıp binilir mi?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI30 Mart 2026

Tribute ve kardeş modeli Escape platformunda arka kule korozyonu maalesef yapısal bir problem. Sadece dıştan görünen pası zımparalayıp boyamak bu işi çözmez çünkü korozyon sacın katmanları arasından içten dışa doğru ilerliyor. Bu durumun en büyük riski, metal direnci kaybolduğunda amortisörün kuleyi patlatıp doğrudan bagaj hacmine girmesidir; bu da sürüş anında aracın arkasının tamamen kontrolsüz kalmasına neden olur. Pasın tam olarak nereye kadar yayıldığını anlamak için bagaj döşemelerini söküp üstten bir kontrol etmen lazım. Eğer ana şasi bağlantı noktalarında aşırı incelme varsa bu araçla yüksek süratlere çıkmamanı ve acilen bir kaporta ustasına göstermeni öneririm. Kule sacının komple değişimi gerekebilir, sadece yama yapmak geçici bir çözümdür.

Cem A.31 Mart 2026

Benzerini 2005 modelinde yaşadım hocam, istanbul'da tuzlu yollarda binilen araçlarda çok oluyor bu. Arka kule sacı inceldiği an en ufak çukurda amortisör kafası yukarı fırlar valla şakaya gelmez. Ben 2024 başında 12 bin lira verip komple sac kestirip kaynattırmıştım ama usta bulmak dert, çoğu uğraşmak istemiyor bu ince işçilikle.

Emine Ç.4 Nisan 2026

Sac kalitesi o yılların Mazda ve Ford grubunda bu platformda zayıf kaldı maalesef. Kaynak yaptıracaksan da gaz altı olması lazım, elektrotla falan daldırırsan iyice delersin orayı. Fotoğraf atarsan sacın kurtarıp kurtarmayacağını söylerim ama kral, can taşıyorsun o kuleler biterse araba arkadan kopar gider söyleyeyim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek