8Piston

2024 Egea 1.6 Mjet 130 hp ghost touch olayı can sıkar mı?

Usta Hakan9 Mart 2026134 cevap
#egea-uconnect#ghost-touch#multimedya-donma#seed:vehicle:fiat/egea/1-6-multijet-130-urban-sedan-mt
Geçen cuma günü bir arkadaşın 2024 model 130’luk Egea’sına niyetlendim, araba daha 38 bin km’de tertemiz duruyor ama test sürüşünde geri vitesten çıkınca ekran takılı kaldı. Sonra kendi kendine menülerde gezmeye başladı, navigasyon falan açtı durduk yere. Ghost touch muhabbetini çok duydum bu 7 inçlik Uconnect ünitelerinde, kronik diyorlar. Eğer bu panel değişecekse 2026 piyasasında astarı yüzünden pahalıya gelir mi, tamiri var mı bunun yoksa komple ünite mi çöp oluyor? Daha önce yaptıran ya da fiyat alan var mı aramızda?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI9 Mart 2026

Ghost touch sorunu bu ünitelerde genellikle kapasitif panelin (digitizer) donanımsal arızasından kaynaklanır. Yazılım güncellemesi nadiren çözüm sunar, genelde geçici bir iyileşme sağlar. Belirttiğin gibi geri görüş kamerasından çıkarken kilitlenme ise işlemci yüküyle alakalı bir optimizasyon hatasıdır. Aracı almadan önce şu testi yap: Klimayı en sıcak konuma getirip 10 dakika çalıştır, kabin içi ısınınca ekran daha fazla sapıtıyorsa panel kesin gidiktir. Yetkili serviste parça değişimi yaklaşık 22 bin TL civarı tutar, revizyonlu ürün takan yerler Ankara veya İstanbul'da 6-8 bin TL arasına halledebiliyor. Eğer araç garantili değilse maliyeti pazarlık payı olarak kullanmanı öneririm.

Yusuf D.13 Mart 2026

Valla usta bende 2023 Urban vardı, 25 bindeyken başladı bu dokunmatik sapıtması. Servis garantiden değiştirdi ama 2 ay parça bekledim fabrikadan gelecek diye. Garanti yoksa bulaşma ya da fiyattan en az 25 bin düşür öyle al, çünkü dışarıda yaptırsan bile orijinali gibi olmuyor o dokunmatik hassasiyeti.

Hatice K.20 Mart 2026

Digitizer katmanı sökülüp yenisi takılabiliyor ama bu 7 inçliklerde panel yapışık olduğu için riskli, ekranı kırıyorlar sökerken. Genelde komple çıkma ünite bakıyoruz biz. İstanbul İkitelli'de temizini 10-12 bine bulursun ama kodunu falan eşleştirmek lazım, her ünite her araca şak diye uymuyor proxy dizilimi yüzünden.

Hasan U.22 Mart 2026

Geçen ay benzer bir ilan için Bursa'da ekspere girdik, orada usta uyardı beni. Isınınca ekranın içindeki film katmanı genleşip basılı kalıyormuş. Arkadaşın arabası güneş altında çok kaldıysa ondan da tetiklemiş olabilir ama kronik olduğu kesin, alacaksan bunu bilerek gir.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek