Cevaplar (4)
EA888 Gen 3 motorlarda direkt enjeksiyon sistemi nedeniyle yakıt valflere temas etmediği için bu durum kaçınılmaz bir mühendislik yan etkisi. Ancak yaşadığın durumun bu kadar sık tekrarlaması PCV (Positive Crankcase Ventilation) sisteminin aşırı yağ buharı kaçırdığını gösteriyor olabilir. Öncelikle emme manifoldu tekrar söküldüğünde enjektörlerin debi testine girmesi ve sızıntı yapmadığından emin olunması şart. Kalıcı çözüm için 'Catch Can' kiti takarak karter buharındaki yağı filtreleyip emmeye gitmesini engelleyebilirsin. Ayrıca 2026 itibarıyla piyasadaki kaliteli kurum temizleyici yakıt katkıları sadece yanma odasını temizler, valf arkasına ulaşmaz. 'Walnut Blasting' (ceviz kabuğu ile temizleme) yaptırdın mı yoksa sadece kimyasal sprey mi kullandılar?
Hocam PCV valfi bozulduysa yağ buharı direkt emme portlarına doluyor, sorun yakıtta değil yağın valf üzerinde pişmesinde. Ben de 2017 modelde 110 binde walnut blasting yaptırdım, üzerine CTS Turbo'nun catch can kitini taktım, 20 bin kmdir loglar tertemiz. OEM PCV sistemi bu güçteki makinelerde özellikle gazlıyorsan çok yetersiz kalıyor, bence kiti bir araştır.
P0300 veya P0301-02 misfire kodları düştü mü beyne ona bakmak lazım usta. Sadece temizlik yetmez, enjektör kütüğündeki contaları da kontrol ettir mutlaka. Ankara'daysan gel bir gün bakalım, fırçayla temizlik yapan yerden kaçın, valf yüzeyini çiziyorlar sonra daha hızlı kurum tutuyor makine.
Kendim söktüm geçen yaz benim Cupra'nın manifoldunu, işçilik çok ama parça maliyeti yok. Liqui Moly'nin valf temizleme spreyini her yağ bakımında manifold sensör deliğinden içeri sıkıyorum ben, birikmeyi ciddi yavaşlatıyor. Servisin 20 bin dediği işe 1500 liralık spreyle çözüm üretiyorum valla.