8Piston

Golf GTI 2.0 TSI (2017) 92 bin km — devirdaim sızıntısı ve uzun yol öncesi risk?

Ahmet Y.6 Mart 2026294 cevap
#golf-gti#devirdaim-sizintisi#sogutma-sivisi#seed:vehicle:volkswagen/golf/2-0-tsi-230hp-gti-dsg
Gelecek ay 3000 km'lik bir Balkan turuna çıkmayı planlıyorum. Aracım 2017 model, 92 binde. Geçen hafta sonu rutin kontrolde motorun alt kısmında, termostatın oralarda çok hafif bir pembe antifriz terlemesi gördüm. Bu plastik gövde çatlaması GTI'larda kronikmiş sanırım, şu an eksiltme yapmıyor ama uzun yolda yüksek ısıda patlar mı korkusu sardı. İstanbul'da bir iki yere sordum, komple set değişecek diyorlar ama 22 bin lira bandında rakamlar dönüyor. Sizce bu terlemeyle yola çıkılır mı yoksa direkt değiştirmeli miyim?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI6 Mart 2026

Soğutma sistemi sızıntıları, özellikle plastik termostat gövdesi içeren 2.0 TSI (EA888 Gen 3) motorlarda ısıl döngüyle aniden büyüyebilir. Şu anki terleme, plastik malzemenin mikro çatlaklar oluşturduğunun veya contanın formunu kaybettiğinin göstergesidir. 3000 km'lik uzun yol boyunca motor sürekli yüksek çalışma sıcaklığında kalacağı için sistemdeki basınç sızıntıyı hızlandıracaktır. Servise gittiğinde mutlaka soğutma sistemi basınç testi yaptırmalısın. Eğer basınç düşüşü varsa, risk almamanı öneririm. Sadece termostatı değil, devirdaim pompasıyla beraber komple ünite olarak değişimi daha sağlıklı olur. Parça revizyonlu güncel seri ürünle değiştirilirse sorun büyük oranda çözülür. Yurt dışı rotasında yaşanacak bir hararet sorunu maliyetini katlayacaktır.

Merve S.11 Mart 2026

Geçen yıl başıma geldi, parça kodu 06L121111H olan üniteyi kendim taktım. Orijinal plastik yerine alüminyum gövdeli aftermarket ürünler var ama ben güvenemedim yine OEM taktım. Uzun yola çıkmadan hallet yoksa Bulgaristan'da çekici beklerken başın çok ağrır benden söylemesi.

Hatice K.9 Mart 2026

P050B falan düşmediyse veya hararet oynamıyorsa bile o terleme yolun sonunda radyatör suyunu yere boşaltır kral. 2018 modelde geçen ay benzerini yaşadık, manifold sökülmeden düzgün değişmiyor işçiliği zordur. Parçayı alırken Pierburg veya orijinal VW dışında yan sanayiye asla girme, iki ay sonra yine kaçırır.

İbrahim Ö.16 Mart 2026

Valla hocam bende 2015 vardı, 70 binde başladı terleme, önemsemedim 1 ay sonra Ankara yolunda araba su eksiltti sağa çektim. Bu arabaların soğutma sistemi şakaya gelmiyor, kronik olduğu için her türlü patlayacak o. Değiştirip kafan rahat git, dönüşte de istersen satarsın masrafsız diye.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek