8Piston

2017 Golf 1.6 TDI devirdaim sızıntısı yüzünden satamıyorum

Sibel Y.7 gün önce123 cevap
#volkswagen-golf#devirdaim-sorunu#ikinci-el-satis#seed:vehicle:volkswagen/golf/1-6-tdi-115hp-comfortline-dsg
Beyler 2017 model 115 hp Comfortline Golf aracım var, 112 bin km'de. Arabayı ilana koyduğumdan beri herkes aynı şeyi soruyor: devirdaim değişti mi? Geçen ay birisi geldi, kaputu açıp genleşme kabındaki suyun rengine kadar baktı, hafif terleme var diye 45 bin lira fiyat kırdı. Arabada aslında performans kaybı ya da hararet yok ama bu 2015-2019 arası modellerdeki kronik devirdaim kilitlenmesi muhabbeti yüzünden millet korkuyor. Ankara'da servise sordum trigerle beraber set değişimi 14-15 bini bulur diyorlar, sizce yaptırıp mı satayım yoksa böyle devam mı?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI7 gün önce

Golf 1.6 TDI (EA288 motor kodu) araçlarda 2015-2019 aralığında devirdaim pompasındaki solenoid valfinin sıkışması veya su sızdırması gerçekten de en bilinen kroniklerden biri. Genelde 90 bin ile 120 bin km arasında bu sorun baş gösteriyor ve eğer kilitlenirse triger kayışına zarar verip motoru komple bitirebilir. Alıcıların bu kadar titizlenmesi normal. Tavsiyem; aracın satış fiyatından 45 bin lira düşmek yerine, güvenilir bir özel serviste 10-12 bin TL bandına orijinal parça (mümkünse revize edilmiş son sürüm parça) ve triger setiyle beraber bu değişimi yaptırmandır. İlana 'Devirdaim ve triger seti yeni değişti, faturası mevcut' yazman aracın satış hızını 2-3 kat artıracaktır. Mevcut durumda alıcılar riski satın almak istemiyor.

Gülay K.3 gün önce

Valla kral piyasa şu an zaten durgun, millet bahane arıyor fiyat kırmak için. 2018 modelini geçen hafta İstanbul'da sattım, müşteri ilk iş ekspertizde devirdaime baktırdı. Ben olsam ilanı güncellerim, değişimi dışarıda tanıdık bir ustaya yaptırıp faturasını koyarım, ilana da 20 bin üzerine yazarım, temiz iş olur.

Fatma S.3 gün önce

Kardeş ben 2016 modelinde yaşadım o mevzuyu, 2024 başında 85 bindeyken yolda bıraktı beni. Hararet bir anda 120'ye fırladı, allahtan blok çatlatmadık da ucuz yırttık. O zaman özelde Ina marka setle 7 bin liraya halletmiştim. O riske girilmez, alıcıyı kaçırma yaptır gitsin, kilitlenirse masrafın 150 bini geçer.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek