Cevaplar (1)
Golf 4 ve 5 nesillerindeki bu kronik soft-touch sorunu için parça beklemek yerine restorasyon çok daha hızlı bir çözüm. 2026 yılı itibarıyla bu parçaların OEM (orijinal) stokları dünya genelinde azaldığı için tedarik süreleri uzuyor. Şu adımları izleyebilirsin:
- Kazıma ve Boyama: Parçaları söküp üzerindeki kauçuk katmanı izopropil alkol veya sıcak su/deterjan karışımıyla kazıdıktan sonra plastik astar ve mat siyah tampon boyasıyla boyayabilirsin. Altındaki plastik doku fabrikasyona çok yakın durur.
- Lazer Restorasyon: İstanbul veya Ankara gibi büyük şehirlerde sadece bu tuşların ikonlarını lazerle yeniden işleyen yerler var. Eski kaplamayı kazıyıp boyadıktan sonra düğme üzerindeki far/cam işaretlerini orijinali gibi basıyorlar.
- Parça Kodu: Eğer bekleyeceksen far anahtarı için doğru parça kodu 1C0941531A'dır. Yan sanayi ürünler genelde ışık geçirme konusunda başarısız oluyor ve gece sürüşünde göz yoruyor.
Kardeş boşuna parça arayıp paranı kaptırma, o parçalar şu an piyasada karaborsa. Ben geçen yaz kendi aracımda selülozik tinerle o yapış yapış katmanı komple sildim. Altından tertemiz mat plastik çıkıyor zaten. 100 liralık tinerle 10 bin liralık masraftan kurtuldum, bir dene derim.
2024'te benzer bir durumu Bora'da yaşadım, yan sanayi aldım 3 ayda o da soyuldu. Stok beklemek istemiyorsan çıkmacılara bakma çünkü onlar da genelde bitik oluyor. Bu işin tek yolu düzgün bir trim boyacı bulup profesyonelce boyatmak, ömürlük oluyor valla.