Cevaplar (3)
Golf 8.5 (2025+) modellerindeki MIB4 multimedya sistemi, eski sürümlere göre daha stabil olsa da v1.40 ve altı yazılımlarda geri görüş kamerası aktivasyonu sırasında 'bus' hattında gecikme yaşayıp sistemi resetleyebiliyor. Yetkili serviste ücretsiz yazılım güncellemesi (Aksiyon kodu genellikle 91X veya benzeridir) ile bu sorun çözülür, garanti kapsamında olduğu için ücret talep edemezler.
Bakım maliyeti konusunda 1.5 TSI 116 PS motor 0W-20 tam sentetik yağ kullandığı için Corolla'nın 0W-16 vizkozitesine göre bir tık daha maliyetlidir ancak değişim aralığı Corolla'da 10 bin, Golf'te 15 bindir. Uzun vadede km başına bakım maliyeti başa baş gelir. Ekran donması için mutlaka şasi numarasından güncel yazılım sorgulatmanı öneririm.
MIB4'te nisan ayında gelen 0410 sürümü bu crash sorunlarını büyük oranda bitirdi. Bakım maliyetini sadece yağ/filtre olarak düşünme, VW grubunda 2 yılda bir fren hidroliği de ekleniyor listeye. Toyota'da hibrit sistem kontrolü gibi ek kalemler var, 5 yılda toplam harcama aşağı yukarı aynı yere çıkar.
Hocam 2024 Leon'u satıp buna geçecektim ama servis fiyatları harbiden uçmuş. Ben geçen ay 30 bin bakımına Maslak tarafında 17 bin lira verdim. Ekran işi yazılımsal, servise gidince direkt güncelleme iste yoksa 'format atıp' geri verirler, iki hafta sonra yine patlar kafan.
Benimki de 3 bin km'de, dün kablosuz CarPlay bağlarken ekran simsiyah oldu. Kapatıp açınca düzeldi ama canım sıkıldı şimdi. 15 bin bakımı gelmeden gitsek güncellerler mi acaba bedavaya?