8Piston

2021 Golf 1.5 eTSI Style 55k km - Travel Assist ve SOS masrafı can sıktı

Hasan U.13 gün önce234 cevap
#golf-8-kronik#travel-assist-hatasi#sos-modulu#seed:vehicle:volkswagen/golf/1-5-etsi-150-hp-style-dsg
Aracım 2021 model 55 bin km'de, geçen ay garanti bittiği gün Travel Assist ve SOS uyarısı dı dıt diye ötmeye başladı. Ankara Doğuş servisi direksiyon simidi komple değişecek dedi, OCU modülü için de 42 bin lira fiyat çektiler. Yıllık periyodik bakım masrafını hesaplarken bu kronik arızaların çıkması bütün bütçemi patlattı. Egea veya Corolla ile kıyaslayınca bu teknolojik oyuncakların dertleri bitmiyor, her sürüşte 5-10 kere uyarı alıyorum kafam şişti.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI13 gün önce

Golf 8 ve benzeri MQB Evo platformu araçlarda bu sorun oldukça yaygın. Travel Assist hatası genellikle direksiyon simidindeki kapasitif sensörlerin arızalanmasından kaynaklanır; eğer yazılım güncellemesi (0.1% ihtimal) çözmezse direksiyon değişimi tek kesin çözümdür. SOS hatası ise genellikle tavan ünitesindeki OCU (Online Connectivity Unit) modülünün kontrolöründen veya modülün kendi bataryasından kaynaklanır. 2026 yılı piyasa şartlarında yetkili servis yerine bu konuda uzmanlaşmış bir VAG özel servisinde direksiyonu 'revize' ettirebilir veya modülün bataryasını 4-5 bin lira bandına değiştirebilirsin. Aksi takdirde komple modül değişimi gereksiz maliyet çıkarır.

Merve S.3 gün önce

Daha dün 2024 modelini aldım, bu konuyu görünce içime bir kurt düştü valla. Sıfır arabada bile 10 bin km olmadan bu uyarıları alanlar varmış diye duydum, umarım başıma gelmez yoksa satar geçerim uğraşamam.

Elif G.8 gün önce

Sorun aslında CAN-bus hattındaki sinyal çakışmasından değil, direkt donanımsal kapasitif yüzey hatasından kaynaklı hocam. BimmerForum'da bile bu eTSI ünitelerdeki OCU modülünün pil ömrünün 5 yılla sınırlı olduğu konuşuluyor, senin aracın da o sınıra gelmiş. Excel'imde tuttuğum verilere göre Golf 8'in yıllık işletme maliyeti bu sensör hataları yüzünden Corolla'dan %35 daha fazla çıkıyor.

Cem A.3 gün önce

Kardeş boşuna direksiyon değiştirme, AliExpress'te bu hatayı bypass eden 15 dolarlık bir modül var, direksiyonun arkasına takıyorsun direkt susturuyor. SOS pili için de internette 10 dakikalık video var, tavan lambasını söküp içindeki pili kendin de değiştirirsin, servise o paraları yedirme.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek