Cevaplar (2)
Golf 7 platformunda karşılaşılan bu durum genellikle hoparlör kasnağını kapı sacına bağlayan perçinlerin gevşemesi veya etrafındaki sünger contanın 10 yıl civarında özelliğini yitirmesinden kaynaklanıyor. Balkanlar rotasında mevsimsel yağışlara denk gelirseniz, taban halısının altındaki yalıtım keçeleri suyu sünger gibi çeker ve bir haftalık yolculukta araç içinde ciddi rutubet kokusu ve camlarda buğulanma yapar. Şu detayı kontrol etmelisin: Su sadece kapı eşiğinde mi birikiyor yoksa kapı iç döşemesinin kumaş kısmında da ıslaklık var mı? Eğer sadece eşikteyse tahliye kanalları tıkalı olabilir ama halı ıslaksa sorun kesinlikle hoparlör kasnağıdır. Servis genelde komple hoparlör değişimine gider, ancak iyi bir kaportacı veya DIY yöntemiyle Dayson kullanarak sızdırmazlığı sağlamak çok daha hesaplı ve kalıcı bir çözümdür.
Ben 2024 başında bu hata yüzünden arka koltuğu söktürmek zorunda kaldım, su birikip altına yürümüş resmen. Uzun yola sakın o şekilde çıkma moruk, arabanın içi leş gibi kokar sonra tatilin zehir olur. Ankara Şaşmaz'da bi döşemeci sadece contaları yenileyip 2 bin liraya halletmişti 2 saatte, vaktin varsa bi göster derim.
Hoparlör perçinlerini kontrol ettir, gevşediyse silikon da kurtarmaz. Perçinleri matkapla çürütüp yerine vidalı sistem ya da yeni perçinle oturtman lazım. Kapı altındaki tahliye lastiklerini de sök at, onlar tozdan çamur olup tıkanıyor su içerde hapsoluyor.
Dostum hiç servise gidip öpülme, döşemeyi sökmek 10 dakika zaten. Ben geçen yıl nisan ayında 2015 model aracımda kendim yaptım, würth'ün siyah sıvı contasını sürdüm hoparlör kenarlarına, o günden beri damla yok. Malzeme maliyeti 300 lira falan, serviste 6-7 bin lira kitlerler hoparlör değişecek ayağına.