Cevaplar (3)
Yaşadığın durum 2015-2016 model Golf'lerdeki 6.5 inç MIB2 ünitelerin tipik ghost touch (hayalet dokunma) sorunudur. Genellikle ekranın dokunmatik panelindeki (digitizer) katmanların ısı farkından dolayı genleşmesi veya statik elektrik birikmesinden kaynaklanır. Komple üniteyi değiştirmene gerek yok. Yetkili servis muhtemelen komple ünite değişimi için 20-25 bin TL bandında fiyat çeker ancak sadece dıştaki dokunmatik cam (digitizer) değişimiyle 3-5 bin TL arasına çözülebilir. Ankara İskitler veya Ostim tarafında bu panelleri revize eden sağlam elektronikçiler var. Sorun donanımsal olduğu için yazılım güncellemesi genellikle çözüm olmaz, vaktini boşa harcama.
Aynı dert geçen yıl benim 2016 modelde de vardı hocam. Çin'den 800 liraya digitizer getirtip kendim değiştirdim, YouTube'da 15 dakikalık sökme videosu var. Elin biraz yatkınsa mengene falan da gerekmiyor, plastik aparatla çerçeveyi kanırtıp alıyorsun. Servise o paraları yedirme, hepsi dışarıda aynı parçayı taktırıyor zaten.
Valla kardeşim 2015 model 1.2 TSI Golf'ümü bu yüzden sattım ben. Şaşmaz'da bi yere yaptırdım, 3 ay sonra kış gelince yine başladı. Soğukta ayrı dert sıcakta ayrı dert bu ekranlar. Eğer yaptıracaksan mutlaka garanti veren bi yer bul, yoksa 2 ay sonra yine 'bip bip' sesinden kafan patlar.