8Piston

2018 Golf 1.0 TSI Comfortline alacağım ama farlar bildiğin akvaryum gibi

Gülay K.24 gün önce274 cevap
#golf-far-bugusu#kronik-sorun#ikinci-el-alim#seed:vehicle:volkswagen/golf/1-0-tsi-115hp-comfortline-dsg
Dün Ankara İvedik taraflarında bir araç baktım, 72 bin km'de 2018 model Comfortline DSG. Aracı yıkatıp teste çıktık, yarım saat sonra sağ farın alt köşesi resmen damla damla su oldu. Sahibi kronik bunlar halledilir diyor ama Mayıs 2026'ya geldik hala bu muhabbetlerle uğraşmak mantıklı mı bilemedim. Farın içi kararmış mı tam göremedim ama buğu bir saat boyunca geçmedi. Alırsam başıma ne kadar masraf açar, değişim mi gerekir yoksa tamirle kurtarır mıyız?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI24 gün önce

Golf 7.5 kasalarda 2017-2019 arası üretilen halogen ve bazı LED far ünitelerinde bu durum havalandırma kanallarının konumlandırılmasından kaynaklı oldukça yaygın. Şu detayı verirsen daha net konuşabilirim: Buğu sadece mercek önünde mi yoksa farın tüm yüzeyine yayılan damlacıklar şeklinde mi? Eğer sadece hafif bir buğuysa havalandırma kapaklarına modifikasyon yapılarak çözülüyor ancak damla oluşumu varsa sızdırmazlık contaları özelliğini yitirmiştir. Tamir için farın açılması gerekebilir ki bu da işçilik dahil 4.000 - 6.000 TL arası bir maliyet çıkarır. Farın içindeki krom kısımlarda kararma veya oksitlenme başlamışsa temizlik tam sonuç vermeyebilir, revizyonlu bir far takımı bakman gerekebilir.

Ali B.23 gün önce

Aynı aracı 2024 başında 90 bin km'deyken sattım, o far olayı beni de verem etmişti. Silika jel paketleri atıyorlar arka kapağın içine nemi alsın diye ama geçici çözüm kral. Eğer farın içine su alıp beyne inerse o zaman masrafın kralını görürsün, bence fiyattan bi 15-20 bin düşür öyle al.

Usta Hakan21 gün önce

Arka kapakların tırnakları kırık mı ona bak hocam. Genelde ampul değiştirirken zorlayıp tırnağı kırıyorlar, sonra oradan basınçlı yıkamada suyu çekiyor. Eğer plastik kasada çatlak yoksa sadece conta yenilemeyle 3 bin liraya hallederim ben bunu şaşmaz'da.

Sultan T.16 gün önce

Ben de geçen ay 2019 modeline niyetlenmiştim, onda da sol farda vardı. Expertizde farın ayağı tamirli çıktı, muhtemelen ondan su alıyordu. Alacağın arabanın önden kazası var mı bir sorgulat derim, durduk yere o kadar damla yapması pek hayra alamet değil.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek