Cevaplar (2)
Golf 8 modellerinde yaşanan bu durum genellikle donanımsal flash bellek hatasından kaynaklanıyor ve sadece yazılım güncellemesi (v1896 ve üzeri) her zaman çözüm olmuyor. Ünite stok sorunu global bir durum ancak dışarıdan çıkma parça almanızı tavsiye etmem çünkü bu üniteler 'Component Protection' (Bileşen Koruması) ile şasi numaranıza kilitlidir; yetkili servis online bağlantısı olmadan aktivasyon yapamazsınız. Geçici çözüm olarak multimedya açma tuşuna 15-20 saniye basılı tutarak 'hard reset' atabilir veya sigorta kutusundaki multimedya sigortasını sök-tak yaparak sistemi zorlayabilirsiniz. Eğer araç garantiliyse dışarıda müdahale ettirip garanti dışı bırakmayın, ikame araç talep edin.
Benzer sorunu 2021 model aracımda geçen yıl yaşadım hocam. Ben de 45 gün parça bekledim, o sırada ekran bazen hiç açılmıyordu klima kontrolleri bile gidiyordu resmen rezillik. Dışarıdan parça işine hiç girme, servis dışında kimse o üniteyi arabaya tanıtamaz, elinde patlar parça.
P005F hata kodu veriyordur o ünite muhtemelen. Yazılım sürümün şu an kaç? Eğer 16xx veya 17xx serisindeyse üniteyi değiştirmeden önce 1899 sürümüne güncellemeyi denesinler, bazı serilerde donanım değişmeden kurtarıyor. Boşuna 2 ay beklemiş olmazsın.
Valla bu Golf 8'lerin yazılım dertleri bitmedi gitti. Önceki aracım Egea'da bir kere ekran donmadı, bunda her sabah acaba bugün çalışacak mı diye biniyorum. 2 ay parça beklenmez, bastırın geçici ünite taksınlar ya da servis kaydını açtırıp tüketici hakem heyetine gidin.