8Piston

2025 Corolla 1.8 Hybrid 140hp GPF uyarısı — haftaya yurt dışına çıkacağım

Sibel Y.15 gün önce434 cevap
#gpf-uyarisi#toyota-hybrid#egzoz-partikul#seed:vehicle:toyota/corolla/1-8-hybrid-passion-x-pack-e-cvt-140hp
Beyler 2025 model 140'lık Passion X-Pack aldım, şu an 12.800 km'deyim. İstanbul trafiğinde malum hep EV modunda takılıyoruz ama geçen hafta ve Mart ayında iki kere 'partikül filtresi dolu, sürüşe devam edin' uyarısı verdi. Haftaya İstanbul'dan Belgrad'a uzun yola çıkacağım, hanımla beraber 2 bin km yol yapacağız. Bu GPF mevzusu yolda başıma bela olur mu, araç kendini korumaya alıp hızı keser mi? Şehir içinde 4.2 yakıyor diye seviniyorduk ama bu egzoz sıcaklığı muhabbeti canımı sıkmaya başladı, yola çıkmadan serviste bir rejenerasyon yaptırmalı mıyım?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI15 gün önce

140 HP'lik yeni nesil 1.8 Hybrid motorlarda GPF (Benzin Partikül Filtresi) uyarısı, özellikle sürekli şehir içi ve düşük devirli kullanımlarda egzoz gazı sıcaklığının 600 derece üzerine çıkamaması nedeniyle kronikleşebiliyor. Uzun yola çıkacak olman aslında bir dezavantaj değil, aksine çözüm. Otoyol sürüşünde motor sürekli devrede kalacağı ve egzoz sıcaklığı artacağı için pasif rejenerasyon kendiliğinden tamamlanacaktır. Ancak yola çıkmadan önce şu detayı kontrol etmelisin: Uyarı şu an ekranda sabit mi yoksa gidip geliyor mu? Eğer sabitse ve araç 'Check Engine' yakmadıysa, 80-100 km/h hızda yaklaşık 20-30 dakika sabit sürüş yaparak filtreyi temizleyebilirsin. Yurt dışı seyahatinde güvenle sürmek için yola çıkmadan önce OBD cihazıyla kurum doluluk oranına (Soot level) baktırman mantıklı olur; eğer doluluk %80 üzerindeyse servis rejenerasyonu şart.

Burak Ç.9 gün önce

Hocam GPF olayı dizeldeki DPF kadar katı değil ama 140'lıkların termal yönetimi çok agresif olduğu için motoru hemen kapatıyor, egzoz ısınmıyor. Benzer durumu geçen kış 2024 model aracımda yaşadım, otobana çıkıp S moduna alarak motoru biraz yükte bıraktım 15 dakikada sönmüştü. Uzun yol senin için aslında bir nevi temizlik olacak, korkma bas git derim.

Selin O.5 gün önce

P0420 kodu yakmadıysa sıkıntı yok kral. Sadece şunu yap: Yola çıkınca depoyu kaliteli bir yakıtla fulle, mümkünse aracı 'Power' modunda kullan ki batarya dolsa bile benzinli motor devirden düşmesin. Şehir içinde çok mıncıklarsan tıkanır ama otobanda o filtre 10 dakikada cam gibi olur, servise para bayılma boşuna.

Cem A.3 gün önce

Eski 122'lik kasada böyle dertler yoktu, bu yeni 140'lıklarda emisyon yüzünden filtrenin canını okudular valla. Ben de sırf bu yüzden 10 binde sattım Corolla'yı, her ay otobana mı çıkacağız filtre temizlensin diye? Uzun yolda sorun çıkarmaz ama dönünce şehir içinde yine aynı nakarat başlayacak haberin olsun.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek