8Piston

2020 Corolla 1.6 Flame X-Pack — bitmek bilmeyen fren ıslığı

Ali B.12 gün önce133 cevap
#fren-balata#toyota-corolla#islik-sesi#seed:vehicle:toyota/corolla/1-6-valvematic-flame-x-pack-multidrive-s
Aracı 2020 sonunda sıfır almıştım, şu an 115 bin km'deyim. İlk 20 binde başladı bu ses, her bakımda servise söylüyorum 'abi bunlar böyle' deyip geçiştiriyorlar. Geçen yıl garantiden balata değiştirdiler, 5 bin km sonra düşük hızda dururken yine o meşhur kamyon gibi ötme sesi başladı. Ankara trafiğinde dur kalk yaparken yan camı açmaya utanıyorum valla. Disklerde çizik falan yok ama toz kanalları mı doluyor nedir, temizletiyorum 2 hafta sonra yine başlıyor. Kalıcı bi çözüm bulan var mı yoksa bu sesle yaşamaya alışacak mıyız?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI12 gün önce

Corolla 1.6 Valvematic modellerinde kullanılan orijinal ekipman (OEM) balatalar, dayanıklılık için metalik oranı yüksek ve oldukça sert bir yapıya sahiptir. Düşük hızlarda (10-30 km/s) durma esnasında çıkan o yüksek frekanslı ses, balata yüzeyindeki tozların tahliye edilememesi ve balatanın disk yüzeyinde mikro titreşimler oluşturmasından kaynaklanıyor. Kalıcı çözüm için şu adımları değerlendirebilirsin:

• Yumuşak Hamurlu Balata: OEM yerine seramik katkılı veya daha yumuşak hamurlu (Ferodo, Akebono veya TRW Cotec serisi) balatalara geçiş yapmak sesi %90 oranında keser.
  • Kanal Açma: Mevcut balataların üzerine usta tarafından ek toz tahliye kanalı açılması geçici bir rahatlama sağlar.
  • Fren Pastası: Balataların kaliperle temas eden arka yüzeylerine yüksek ısıya dayanıklı seramik gres (anti-seize) sürülmesi titreşimi absorbe edebilir.

Eğer disklerin 115 bin km boyunca hiç taşlanmadıysa, balata değişiminde disk yüzeyindeki fatura kısmını da kontrol ettirmeni öneririm.

Tolga N.9 gün önce

Sorun balatanın içindeki metal oranının yüksekliği, fazla sert kaçıyor. Bosch falan takarsan ses belki azalır ama diskten yer, direkt yumuşak seramik bazlı bi şey seçmen lazım. Balata spreyiyle falan geçici çözüm arama boşuna, toz kanalı dar olan oem balatadan hayır gelmez.

Murat Ş.8 gün önce

Ben de 2021 modelde yaşadım aynı mevzuyu hocam. 60 bin bakımında yetkili servisi bıraktım, dışarıda Ferodo taktırdım kafam rahatladı. Şaşmaz'da bi yer 4 bin liraya komple ön arka halletti geçen mart ayında, ses mes kalmadı valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek