8Piston

2017 Corolla 1.6 Multidrive S yıllık işletme maliyeti ve devirdaim riski

Songül P.18 gün önce164 cevap
#toyota-corolla#devirdaim-pompasi#bakim-maliyeti#seed:vehicle:toyota/corolla/1-6-valvematic-dream-multidrive-s
Temmuz gibi 2017 model 85 bin km'de bir Corolla Dream paket almayı planlıyorum ama yıllık maliyet tablosu kafamı karıştırdı. Octavia ile kıyasladım, Toyota'nın periyodik bakımı daha makul duruyor ama bu 1.6 Valvematic'lerdeki meşhur devirdaim sızıntısı canımı sıktı. Geçen ay bir arkadaşım 2016 modelinde 75 binde yaşadı bu sorunu, motorun altından pembe antifriz damlatmaya başlamış. Servis sadece parça için 11 bin lira çekmiş, dışarıda Aisin marka taktırsam işçilikle ne kadar tutar? Yılda 15 bin km yol yapıyorum, toplam yürütme masrafı Civic'i geçer mi merak ediyorum.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI18 gün önce

Corolla 1.6 Valvematic motorlarda devirdaim pompası sızıntısı genellikle 60-90 bin km bandında, pompanın tahliye deliğinden sızdırmasıyla başlar. Pembe antifriz izi veya genleşme kabındaki su seviyesinin kademeli düşüşü en net belirtidir. 2026 yılı piyasa koşullarında orijinal parça yerine Toyota'nın tedarikçisi olan Aisin (WPT-190 kodlu) pompa kullanmak maliyeti ciddi oranda düşürür. Civic FC5 ile kıyaslandığında, Toyota'nın periyodik bakımları daha ekonomik olsa da 80-100 bin km bandında devirdaim ve V kayışı değişimi gibi ek kalemleri bütçene eklemelisin. Sızıntı fark edildiği an müdahale edilmezse motorun aşırı ısınması sonucu üst kapak contası hasarı riski oluşur. Şu anki piyasada özel serviste kaliteli yan sanayi ile bu işlem işçilik dahil 7.000 - 9.000 TL arasına çözülebilir.

Sibel Y.16 gün önce

Aisin tak geç hocam, orijinal kutulu ürünle aynı banttan çıkıyor zaten. Geçen hafta dükkana 2015 model geldi 90 binde, kasnağı yalpalıyordu resmen. Parça kodu 16100-39466 diye geçer, 2026 başından beri fiyatı üç kere güncellendi ama hala en mantıklı seçenek o.

Tolga N.9 gün önce

Corolla'nın devirdaimi sorun değil piyasada, her usta biliyor zaten. Satarken de kimse 'devirdaim değişmiş' diye fiyat kırmaz, aksine masrafı yapılmış araba daha hızlı gider. 2017 model 85 binde temizse al geç, piyasası Civic'ten daha diri şu an.

İbrahim Ö.15 gün önce

Ben 2018 model 92 bindeki aracımı geçen ay sattım. Devirdaimi 82 binde değiştirdim, Ankara Şaşmaz'da 5200 lira parça, 2500 de işçilik verdim nisan ayında. Civic'ten kesinlikle daha ekonomik ama her bakımda lifte kalkınca pompanın altına fenerle bakmak şart.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek