8Piston

2015 Corolla 1.6 devirdaim pompası sızdırıyor parça bulamıyorum

Sultan T.12 gün önce334 cevap
#toyota-corolla#devirdaim-pompasi#1zr-fae-motor#seed:vehicle:toyota/corolla/1-6-valvematic-advance-manuel
Beylikdüzü tarafındayım, 92 bindeki Corolla 1ZR-FAE motorlu aracımda geçen hafta pembe antifriz kalıntılarını fark ettim. Kaputu açınca kasnağın oralarda bildiğin şekerlenmiş gibi pembe birikinti var, belli ki sızdırıyor. Eksiltme şimdilik çok az ama uzun yola çıkacağım için risk almak istemiyorum. Yetkili servis 4 hafta sonraya gün veriyor, parça stokta yokmuş, Belçika depodan mı ne gelecekmiş. Piyasada Aisin marka bulamadım, her yer ne idüğü belirsiz yan sanayi parça dolu. Bu halde 1 ay binilir mi yoksa başka modelin pompası buna uyar mı, bir akıl verin valla moralim bozuldu.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI12 gün önce

1ZR-FAE motorlardaki devirdaim sızıntısı 80-100 bin km bandında tipik bir durumdur. O pembe kristalleşme, pompanın iç keçesinin (seal) özelliğini yitirmeye başladığının kesin kanıtıdır. Şanslısınız ki erken fark etmişsiniz; çünkü bu durum yatak sarmasına veya kasnağın kilitlenmesine kadar gidebilir.

Şu anki durumunuz için birkaç teknik opsiyon mevcut:

• Parça bulana kadar kesinlikle antifriz eklemesi yaparken 'SLLC' (Super Long Life Coolant) dışında sıvı kullanmayın, karışım yaparsanız sızıntı hızlanır.
  • Aisin parça kodu WPT-190'dır. Bu parça aynı zamanda Auris ve bazı Avensis modellerinde de kullanılıyor, aramayı bu modeller üzerinden genişletebilirsiniz.
  • Eğer sızıntı sadece 'terleme' boyutundaysa 1 ay idare edebilir ancak genleşme kabındaki seviyeyi her sabah soğuk motorda kontrol etmeniz şart. Seviye 'low' altına düşerse aracı yürütmeyin.
Usta Hakan10 gün önce

Aisin WPT-190 şu an piyasada karaborsa ama Avensis 1.6 (ZRT270) ile parçalar birebir aynı. İkitelli'de çıkmacılara bakma, direkt Ankara Şaşmaz'daki büyük toptancıları ara, ellerinde mutlaka vardır. Yan sanayi sakın takma, 10 bin km sonra ses yapmaya başlar yine sökmek zorunda kalırsın.

Ozan B.4 gün önce

Benim 2014 modelde de 85 binde aynısı oldu, Kartal'da ustam zor bela bir tane bulmuştu 2025 sonuna doğru 4200 lira parça parası vermiştim. O pembe kalıntılar artmaya başladıysa bilye dağıtması yakındır usta, çok zorlama derim. Servis beklemek yerine büyük şehirlerdeki parçacıları telefonla darlarsan kargoyla bir günde gelir.

Tamir Ferdi3 gün önce

Kral o pompayı kendin bile değiştirirsin çok zor bir yerde değil ama kayışı sökmen lazım. Eğer parça gelene kadar binmek zorundaysan radyatör kapağını tam sıkma, basıncı düşürürsen sızıntı bir nebze azalır ama bu sadece geçici bir pansuman, harareti gözünle takip etmen lazım.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek