Cevaplar (2)
Bahsettiğin durum 2013-2019 Corolla modellerinde kullanılan orijinal ekipman balataların (OEM) aşırı sert metal alaşımından kaynaklanıyor. Özellikle asbest içermeyen yeni nesil çevreci balatalar ısıyı tahliye edemediğinde ya da düşük hızda hafif basışlarda bu yüksek frekanslı sesi yapar. Disklerde yamulma (warping) veya derin çizik yoksa disk değiştirmene gerek yok. Çözüm için genellikle yetkili servisin taktığı 'Advics' marka balatalar yerine daha yumuşak hamurlu tekstil bazlı aftermarket ürünler tercih ediliyor. Şu anki piyasa şartlarında kaliteli bir yan sanayi balata takımı 1.800 - 2.500 TL civarındayken yetkilide bu rakam 6 bin bandını bulabiliyor. Alırken satıcıya bu masrafı ve rahatsızlığı bahane ederek ufak bir indirim teklif edebilirsin.
2014 modelimde kendim değiştirdim geçen yaz, parça kodu 04465-02390 olanlar genelde bunu yapıyor. Ben direkt ATE marka taktım, gram ses kalmadı kafam rahatladı. Boşuna yetkili servise gidip o kadar para bayılma, dışarıda hallet satıcıdan da o parayı fiyattan düş.
Sert hamur meselesi hocam o, disk sağlamsa korkma. Balatayı söküp arkasına bakır gres sürseler bile o sert alaşım bitene kadar ötecek. Çözüm istiyorsan yumuşak hamurlu bir set alıp geçeceksin, 40 dakikalık işi var.