Cevaplar (1)
2015 Corolla 1.6 Valvematic (1ZR-FAE) motorunuz için 120 bin km bakımı kritiktir; bujilerin kesinlikle kontrol edilmesi, hatta orijinal iridyum uçlu olanlarla değişmesi gerekir ki bu motorun verimi buna bağlıdır. Bahsettiğiniz ön göğüs sesi, 2013-2018 kasa Corolla'ların %80'inde görülen, göğüs plastiğinin ön cam fitiliyle temas ettiği noktadaki esnemeden kaynaklanan kronik bir durumdur. Çözüm için göğüs ve cam arasına ince fitil veya kendinden yapışkanlı kumaş bant (felt tape) uygulaması yapılabilir, göğsü söktürmenize gerek yok. Octavia (A7 kasa) iç malzeme kalitesi ve yalıtım olarak bir tık üstte olsa da, uzun vadeli yürütme maliyeti ve parça dayanıklılığı konusunda Corolla hala daha mantıklı bir seçenek.
Hocam o sesin kaynağı tam olarak 'expansion and contraction' yani genleşme farkı, Toyota orada sert plastik kullandığı için sıcaklık değişiminde tırnaklar kasmaya başlıyor. Ben 2014 modelinde o araya 5 mm'lik kauçuk fitil sıkıştırarak sorunu %90 çözdüm, boşuna göğüs sökme işine girip iyice gevşetme. Bakım için de yağ seçimini mutlaka 0W-20 veya 5W-30 Liqui Moly gibi kaliteli bir markadan yana kullan, Valvematic ünite yağ seçer.
Valla kardeş ben geçen yıl 2017 Corolla'yı tam da bu trim sesleri ve yalıtım zayıflığı yüzünden satıp Civic'e geçtim ama orada da başka dertler çıktı. Toyota'nın bakımı ucuzdur, Octavia'ya geçersen DSG riski ve ağır bakım maliyetleri kafanı daha çok ağrıtır bence. O tıkırtıları duymamak için müziğin sesini biraz daha açıp binmeye devam et derim, piyasası en hızlı araba sendeki.