Cevaplar (3)
Trim sesleri mekanik bir arıza işareti değildir ancak sürüş konforunu ciddi etkiler. Corolla'nın bu kasasında A sütunu ve multimedya ekranı çevresindeki sesler genelde plastik tırnakların tolerans boşluğundan kaynaklanır. Uzun yolda asfalt kalitesi değiştikçe ve araç sürekli vibrasyona maruz kaldıkça bu sesin şiddeti artabilir. Çözüm için şu adımları değerlendirebilirsin:
- Bez Bant Uygulaması: Ekran arkasındaki temas noktalarına ve A sütunu tırnaklarına tesa bez bant uygulaması yaptırabilirsin.
- Silikon Sprey: Geçici çözüm olarak birleşim yerlerine kuru silikon sprey sıkılabilir.
- Lastik Basıncı: Fabrika verisinden yüksek basınç (34-35 PSI üstü) trim sesini doğrudan tetikler, kontrol et.
Yola çıkmadan önce iyi bir trim ustasına 1 saatlik işlemle bu noktaları besletirsen kafan rahat eder, yetkili servis genelde bu işlerle uğraşmak istemez.
Kardeş ben 2023 modelinde kendim çözdüm o işi, servise kalsan valla ömür biter. A sütununu dikkatlice kanırtıp sök altına 2 mm’lik yapışkanlı süngerlerden besleme yapınca ses bıçak gibi kesiliyor. Uzun yolda o tıkırtı adamı uykusuz bırakır, bi rulo bez bant al kendin hallet 20 dakikada.
Problem direkt termal genleşme katsayılarının farklı olmasından kaynaklanıyor, kabin ısındıkça farklı sertlikteki plastikler birbirine baskı yapıyor. Uzun yolda klima sürekli açık olacağı için kabin içi stabil ısıda kalır, bu yüzden ses bi noktadan sonra sabitlenir ama stabilizeli yola girince yine başlar. 2025 revizyonlu parçalarda bile tam çözemediler bu tolerans hatasını.
Hocam Batum yolunda o yollar bazen çok bozuk oluyor, o tıkırtı orda iyice coşar. Satarken de adamın kulağına gelirse trimden 10-15 bin aşağı çekmeye çalışır ölücüler. Bi döşemeciye git tıkırtı kesme paketi yapıyorlar 2 bin liraya, tertemiz binersin.