Cevaplar (3)
MultiMode (MMT) şanzımanlardaki bu durum genellikle aktüatör motorunun kömürlerinin bitmesinden veya debriyaj setinin aşırı ısınmasından kaynaklanır. 2026 yılındaki güncel yedek parça lojistiği nedeniyle komple ünite temini 4-6 haftayı bulabiliyor. Eğer mekanik bir kırılma yoksa, komple aktüatör (31360-12030 parça kodu) almak yerine sadece içindeki elektrik motorunun kömürlerini ve fırçalarını değiştiren uzman yerler var. Ayrıca debriyaj baskı balata kalınlığını ve adaptasyon (learning) değerlerini kontrol ettirmen lazım. Balata bittikçe robot daha fazla güç harcar ve motoru yakar. Aracı bu halde kullanmaya zorlarsan şanzıman beynine (ECU) de zarar verebilirsin.
Parça kodu 31360-12030, şu an gümrüklerde ve stoklarda ciddi sıkıntı var. Boşuna sıfır bekleme, İkitelli'de bu işin sadece revizyonunu yapan yerler var, garantili yapıyorlar. 2 ay beklenmez o araba için, çıkma temiz bulursan o da olur.
Kardeş o parçayı komple almana gerek yok valla, içindeki motorun kömürleri bitiyor genelde. 2024'te başıma geldi 2015 modelde, internetten kömür takımı aldım kendim lehimledim hala canavar gibi. Servisin 40 bin lira dediği işi 1000 liraya çözersin elin yatkınsa.
Bu MultiMode dert bitirmez, 2016'sını kullandım vites atarken kafa sallaması ayrı dert trafiğe girince ısınması ayrı dert. Parça bekleyene kadar yaptırıp elden çıkar bence, tam otomatik bak keyfine bak moruk.