8Piston

2009 Corolla 1.4 D-4D 78 bin km'de devirdaim sızıntısı - uzun yola gidilir mi?

İbrahim Ö.20 gün önce423 cevap
#toyota-corolla#d4d-su-pompasi#devirdaim-sizintisi#seed:vehicle:toyota/corolla/1-4-d-4d-comfort-manuel-2007
2009 model Corolla 1.4 D-4D manuel aracımı 70 binde aldım, şu an 78 binde. Haftaya İstanbul'dan çıkıp Artvin-Gürcistan turu yapacağım, toplamda 3 bin km'den fazla yol var. Dün antifriz kontrolü yaparken su pompası kasnağının etrafında pembe, kireçlenmiş gibi kalıntılar gördüm. Eksiltme çok az, geçen ay tam çizgideydi şimdi 1 santim altına inmiş. Bu modellerde devirdaim kronikmiş diyorlar, yolda bir anda kitleme veya tamamen boşaltma yapar mı? Gürcistan yollarında rezil olmak istemiyorum, Ankara'da şimdiden değiştirmeli miyim yoksa bu terleme beni götürür mü?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI20 gün önce

Gördüğün pembe kristalleşme 1.4 D-4D motorlardaki devirdaim mil keçesi sızıntısının klasik belirtisidir. 60-80 bin km aralığı bu parça için kritik eşik. Şu an sadece terleme olsa da uzun yolda, yüksek devir ve sıcaklık altında sızıntı aniden büyüyebilir. Su pompasının kilitlenmesi durumunda V kayışını koparır; bu da şarj dinamosunun ve su sirkülasyonunun tamamen durması demektir. Yolculuk öncesi riske girmemeni öneririm. Aisin (orijinal üretici) veya GMB marka bir pompa ile değişim yapman maliyet-performans açısından en mantıklısı olur. Ayrıca değişim sırasında V kayışının durumunu da kontrol ettir, antifriz bulaştıysa o da özelliğini yitirmiştir.

Kaportacı Sedat14 gün önce

O pompayı değiştirmeden yola çıkma kral. Kayışın oradaki o pembe lekeler 'ben bittim' uyarısıdır. Geçen yıl 2008 modelde aynı durumu yaşadık, sahibi 'bir şey olmaz' dedi Bolu tünelinde hararet tavan yaptı. Aisin al geç, yan sanayiyle macera arama.

Esra K.13 gün önce

Ben de 2025 yazında 85 bindeki 2010 model aracımda aynısını fark etmiştim. Servis o zaman uçuk rakam istemişti, dışarıda yarı fiyatına hallettim. Şehir içinde idare eder belki ama 3000 km yol, hele ki yurt dışı kesinlikle riskli. Eksilen su değil motorun sağlığı sonuçta, kafan rahat olsun değiştirip git.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek