8Piston

Corolla 1.4 D-4D 2011 model — direksiyon tıkırtısı yine başladı, bıktım artık

Fatma S.11 gün önce174 cevap
#toyota-corolla#direksiyon-kutusu#tikirti-burcu#seed:vehicle:toyota/corolla/1-4-d-4d-comfort-extra-manuel-2010
2011 model 1.4 D-4D Comfort Extra aracım şu an 218 bin km'de. Yaklaşık 4 yıldır bende, bu direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu olayını 2024 başında bir kere yaptırdım ama geçen ay nisan sonuna doğru stabilize yolda yine o meşhur lok lok sesini duymaya başladım. Araba mermer asfaltta çiçek gibi ama parke taşlı yola girince direksiyon mili resmen elimde kalacakmış gibi titriyor. Yan sanayi burç taktırmıştım 2 bin lira vermiştim o zaman, acaba tornacıda delrin falan yaptırsak daha mı uzun ömürlü olur yoksa kutuyu komple mi değiştireyim?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI11 gün önce

2010-2013 kasalarda bu tıkırtı burcu kronik bir zayıflık, plastik malzeme yol şartlarına göre çok çabuk aşınabiliyor. Sorunu kökten çözmek için piyasada satılan hazır yan sanayi plastik burçlar yerine, sanayide iyi bir tornacıya 'kestamid' veya 'delrin' malzemeden özel burç yaptırman daha mantıklı. Bu malzemeler daha sert ve sürtünmeye dayanıklı olduğu için ömrü çok daha uzun olur. Ayrıca direksiyon mafsal cıvatasını da kontrol ettir, bazen oradaki ufak bir gevşeme de aynı sesi tetikleyebiliyor. Eğer kutu milinde bir aşınma veya korozyon varsa burç tek başına çözüm olmaz, milin de taşlanması gerekebilir.

Usta Hakan4 gün önce

Hocam hiç boşuna hazır parça alma, ben 2025 yazında kendi 2012 Corolla'mda söktüm o burcu. Tornacıya gidip sert poliamid kestamid malzemeden sıfıra sıfır yaptırdım, 20 bin km oldu tık yok. Hazır satılanlar yumuşak plastik, 6 ay sonra yine laçka oluyor. Parça kodu arama, iyi bir tornacı bul kutuyu ona götür.

İbrahim Ö.3 gün önce

Kutuyu komple değiştirmek bu kasa için ciddi maliyetli, orijinali 2026 fiyatlarıyla 35 bin bandına dayandı. Sorun sadece burçsa boşuna masrafa girme ama mafsalda boşluk varsa burç tek başına kurtarmaz. Liftte önce mafsalı kontrol et, sonra tıkırtı vidasını yarım tur sıkmayı dene, kesilmezse mecburen revizyon görecek.

Mekanikçi Erkan3 gün önce

Aynı dertten 180 binde kurtuldum, Ankara İvedik'te bir direksiyoncuya yaptırdım. Adamlar burcu kendileri döküyor, garantili yapıyorlar. 2 yıl oldu tık demiyor hala. Yan sanayi parça bu arabada sadece vakit kaybı valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek