Cevaplar (1)
2013-2017 kasa Corolla'larda karşılaştığın bu durum tamamen materyal genleşme katsayılarının farkından kaynaklanan bir tasarım kusuru, mekanik bir arıza değil. Özellikle multimedya çerçevesinin arkasındaki tırnaklar ve A sütunu kaplamasının klipsleri zamanla esneme yapıyor. Alıcılara bunun bir kaza belirtisi olmadığını kanıtlamak için yetkili servis forumlarındaki 'trim sesi bültenlerini' gösterebilirsin. Çözüm için multimedya ünitesini söküp temas noktalarına bez bant (tesa bant) uygulaması yapmak sesi %90 oranında kesecektir. Bu basit işlem, satışta 'bakımlı ve sorunsuz' imajı çizmeni sağlar. Fiyat kırmana gerek yok, sadece kronik olduğunu ve basit bir yalıtımla çözülebileceğini net bir dille belirt.
Kral o ses Toyota'nın o yıllardaki imzası resmen, bilmeyen adam almasın zaten. İlanda 'trim sesi için yalıtım yapıldı' yazarsan 10 bin üstüne bile satarsın. Piyasada ölücüler bunu bahane edip 30 bin kırmaya çalışıyor, kanma sakın.
Benim 2016 modelde de vardı aynı dert, multimedya çerçevesini kendim söküp arkasına 150 liralık bez bant geçtim 20 dakikamı almadı. A sütunu için de o plastik kapağın içindeki tırnaklara silikon sprey sıkarsan ses falan kalmaz. Masrafın 200 lira bile değil, boşuna moralini bozuyorsun.