8Piston

2016 Corolla 1.4 D-4D ön göğüs tıkırtısı ve multimedya çerçevesi sökümü

Usta Hakan4 Nisan 2026174 cevap
#toyota-corolla#trim-sesi#kendin-yap#seed:vehicle:toyota/corolla/1-4-d-4d-active-manuel
2016 model Corolla 1.4 D-4D Active var, 118 bin km'de. Ankara'nın ayazında başlamıştı, şimdi mayıs sıcağıyla beraber iyice azıttı. Ön camın dibinden ve o multimedya ekranının etrafındaki parlak çıtadan resmen tık tık ses geliyor bozuk yolda. Servis 3 yıl önce garantiden bir şeyler yapmıştı ama yine hortladı. Kendim söküp aralara bez bant ya da silikon sprey sıkmayı düşünüyorum. Bu multimedya çerçevesini kırmadan sökmek için trim seti aldım ama nereden kanırtmaya başlamak lazım? Göğüsle cam arasına fitil atan var mı, işe yarıyor mu?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI4 Nisan 2026

Corolla'nın bu kasasında (E170) genleşme kaynaklı trim sesi oldukça yaygındır. Multimedya çerçevesini sökmek için en alt kısımdan, klima panelinin hemen üstünden plastik trim aparatıyla başlamalısın; tırnaklar serttir, kademeli güç uygula. Ön cam dibindeki ses için 12mm çapında kauçuk 'trim fitili' uygulaması genelde %80 çözüm sunar. Eğer tıkırtı multimedya arkasındaki kablo demetinden geliyorsa, onları Tesa bez bantla sarman gerekir. İşlem sırasında dış sıcaklığın 20 derece üzerinde olması plastik esnekliği için kritiktir, şu an Mayıs ayı olduğu için plastikler esnektir, tırnak kırma riskin düşük. Sesin tam kaynağını bulmak için sürüş esnasında bir arkadaşının panele baskı uygulamasını isteyerek noktayı lokalize edebilirsin.

Burak Ç.26 gün önce

O çerçeveyi sökerken dörtlü flaşörün soketine dikkat et kral, kablosu çok kısa kalıyor asılırsan soketi patlatırsın. Cam dibine fitil atacaksan göğsü önce izopropil alkolle iyice temizle yoksa yazın güneşin altında o fitil geri atar, emeğin boşa gider.

Sultan T.24 gün önce

Aynı sorun benim 2015 modelde de vardı, polimer malzemenin ısıl genleşme katsayısı farkından dolayı yüzeyler birbirine sürtüyor. Ben Würth silikon sprey ve 3M'in ince keçe bantlarıyla çözdüm, parça değiştirmene gerek yok çünkü gelen yeni parça da aynı toleranslarda üretiliyor. İzolasyon tek kesin çözüm.

Servis Cengiz23 gün önce

Hocam YouTube'da 'E170 dashboard rattle fix' diye aratırsan Brezilyalı bir dayı tüm sökme sırasını gösteriyor. Ben geçen yıl 150 liraya aldığım fitille hallettim, servisin 4 bin lira işçilik istediği konuyu 20 dakikada çözdüm valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek