8Piston

2016 Clio 4 0.9 TCe rölantideki titreme ve sağ takoz mevzusu

Selin O.11 Mart 202674 cevap
#clio4-titreme#motor-takozu#tce-vibrasyon#seed:vehicle:renault/clio/0-9-tce-90-touch-mt
Mart ayında 112 binde hatasız diye 2016 model 0.9 TCe Touch paket bir Clio aldım, 3 aydır biniyorum ama şu son iki haftadır araba rölantide resmen masaj koltuğu gibi titriyor. Işıklarda beklerken direksiyon ve vites bariz sallanıyor, 2026 yılına geldik hala şu Clio'ların kronik takoz sorunlarıyla mı uğraşacağız ya? Geçen cumartesi Ankara İvedik'te bir ustaya gösterdim, 'sağ üst motor takozu bitmiş' dedi, parça ve işçilik için 5500 lira fiyat çekti. Bu meretin orijinali dışında çözüm yok mu, yan sanayi alsak yine 10 bin km sonra aynı rezilliği yaşatır mı?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI11 Mart 2026

0.9 TCe motorlarda sağ üst motor takozu (parça kodu genelde 112104042R ile başlar) hidrolik yapısı sebebiyle 80-120 bin km aralığında özelliğini yitirerek kabine aşırı vibrasyon iletir. Yaşadığın durum tipik bir kronik arıza; kauçuk kısım çöktüğü için motorun ağırlığı doğrudan şasiye biniyor. Yan sanayi ürünlerde sönümleme kapasitesi düşük olduğu için taktıktan 1 ay sonra 'titreme geçmedi' diye foruma geri gelebilirsin. Mais (Orijinal) logolu parça kullanmanı şiddetle öneririm. Ayrıca takoz değişirken motorun pozisyonu değişeceği için alt 'kemik' takozun (şanzıman kulağı) durumunu da kontrol ettir, sağ takoz patlak gezdiysen o da aşırı yükten yırtılmış olabilir. Sorun sadece rölantide mi yoksa klimayı açtığında devir dalgalanmasıyla beraber şiddetleniyor mu?

Hatice K.12 Mart 2026

Kral hiç korkma, o sağ takoz 0.9'ların kaderi. Ben geçen yıl 2014 model aracımda 140 bindeyken kendim değiştirdim, 16'lık lokma ve bir tane kriko yetiyor motoru alttan desteklemek için. Parçayı online yedek parçacıdan 3800'e almıştım, sanayideki usta işçilikten de geçirmek istemiş sana. Elin yatkınsa 45 dakikada halledersin, titreşim bıçak gibi kesiliyor.

Songül P.15 Mart 2026

Valla ben de nisan başında aldım daha 2 ay oldu, aynı titreme bende de başladı. Hatta sabahları motor soğukken ilk 1 dakika torpido tıkırdıyor sesten. Ben enjektör falan diye korkuyordum ama bu takoz muhabbeti çok yaygınmış. Garanti falan da bittiği için şimdi cepten vereceğiz, bu ekonomik ortamda her ay bir arıza çıkması patlattı kafamı.

Burak Ç.15 Mart 2026

Sadece sağ üst takozla kalmaz o iş, eğer çok beklettiysen alt şanzıman kulağını da koparmıştır. Titreme rölantideyse %90 sağ takoz ama yükteyken veya vites geçişlerinde vuruntu geliyorsa alta da kesin baktır. Mais almazsan 6 aya yine aynı şikayetle dükkana gelirsin, ucuz mal alacak kadar zengin olmayın bu devirde.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek