Cevaplar (4)
i-Cockpit panelinin sürüş esnasında reset atması genellikle IVI (In-Vehicle Infotainment) ünitesindeki bellek taşmasından (memory leak) kaynaklanır. Kablosuz CarPlay/Android Auto yüksek veri trafiği oluşturduğunda sistem işlemcisi aşırı ısınıp güvenlik amacıyla kendini yeniden başlatıyor olabilir. Öncelikle sistem ayarlarından yazılım sürümünü kontrol etmelisin; Mayıs 2026 itibarıyla yayınlanan son 'over-the-air' güncellemeyi alıp almadığını teyit et. Eğer sorun devam ediyorsa, kablosuz bağlantı yerine yüksek kaliteli bir USB-C kablo ile 1 hafta deneme yapmanı öneririm. Sorun sadece kablosuzda oluyorsa Wi-Fi modülü arızalıdır. Ancak kabloda da i-Cockpit gidiyorsa, telematik ünitesinde (BSRF) donanımsal bir kısa devre olabilir, bu durumda servis garantisinden ünite değişimi şart.
Benzer bir durumu 2025 sonu üretimli 308'de bir arkadaşım yaşadı. Log'ları incelediğimizde navigasyon harita verisiyle telefonun GPS verisi çakışınca sistem kernel panic veriyordu. Telefonun konum izinlerini sadece 'uygulamayı kullanırken' yapıp bir dene bakalım, bazen arka plandaki veri döngüsü sistemi kilitliyor.
Aynı sorun benim 2024 model makyajsız kasada da vardı, serviste 3 kere yazılım attılar düzelmedi. En son Ankara Göral'da tanıdık usta ekranın arkasındaki soketlerden birinin gevşek olduğunu buldu, yoldaki titreşimden anlık temassızlık yapıyormuş. Senin araç çok yeni ama üretim bandında tam oturmamış olabilir, soketleri bir kontrol ettir derim abi.
Hocam valla ben de 1 ay önce aldım aynı aracı, bende de sadece geri görüş kamerasına geçince ekran siyah kalıyor bazen. 2026 model arabada hala böyle saçma sapan elektronik buglar olması çok can sıkıcı. Servis randevusu aldın mı, ne diyecekler merakla bekliyorum.