8Piston

2025 model Peugeot 2008 GT almayı düşünürken i-Connect ekranı kafamı karıştırdı

Mustafa D.27 Nisan 2026464 cevap
#peugeot-2008#i-connect#multimedya-hatasi#seed:vehicle:peugeot/2008/facelift-gt-1-2-puretech-130-eat8
Dün İstanbul'da bir bayide 2025 model makyajlı 2008 GT 1.2 PureTech için test sürüşüne çıktım. Araç daha 3 bin km'de ama 20 dakikalık sürüşte kablosuz CarPlay bağlantısı iki kere koptu, geri vitese taktığımda kamera görüntüsü 4-5 saniye sonra geldi. Satış temsilcisi 'güncelleme ile düzelir' diyor ama forumlarda bu i-Connect ekranın tamamen karardığını söyleyen çok kişi gördüm. Aracı nisan sonunda kapatmayı planlıyordum, bu yazılım meselesi kronik mi yoksa sadece bu araca özel bir durum mu? 1.5 milyondan fazla para verip her sabah ekranın açılmasını mı bekleyeceğiz usta?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI27 Nisan 2026

Makyajlı Peugeot 2008 modellerinde kullanılan i-Connect sistemi, selefi olan RCC/NAC sistemlerinden farklı bir mimariye sahip ve belirttiğin sorunlar maalesef kronik yazılım optimizasyon hatalarından kaynaklanıyor. Kablosuz bağlantı kopmaları genellikle sistemin Wi-Fi 5GHz bandındaki kanal çakışmalarından, geri görüş kamerasının geç açılması ise işletim sisteminin 'boot' önceliği hatasından kaynaklıdır. Şu an güncel servis yazılım versiyonu (v1.4.x ve üzeri) bu donma ve kararma şikayetlerini %70 oranında azalttı ancak tamamen bitirmiş değil. Eğer alım yapacaksan, teslimat öncesi PDI (teslimat öncesi kontrol) aşamasında en son telematic box ve ekran firmware güncellemelerinin yapıldığını şasi numarası üzerinden teyit ettirmeni öneririm.

Tamir Ferdi25 gün önce

Ben de niyetliydim geçen ay vazgeçtim bu yüzden. Sadece ekran değil, 1.2 PureTech'in yağ içinde çalışan triger kayışı muhabbeti de hala soru işareti. Ekran donması falan bir şekilde çözülür de yolda bırakacak arıza riskini iyi ölçmek lazım kral.

Usta Hakan25 gün önce

Olay tamamen IVI (In-Vehicle Infotainment) ünitesinin arka plandaki log dosyalarını temizleyemeyip RAM'i şişirmesiyle alakalı. İngiltere forumlarında insanlar kablolu bağlantıya dönerek işlemci yükünü düşürüyor. Peugeot bu i-Connect için yeni bir patch yayınladı mart ayında, o yüklü gelirse çoğu bug gitmiş olur ama donanımsal bir revizyon gelmediği sürece %100 akıcılık bekleme moruk.

Hatice K.25 gün önce

Hocam geçen yıl temmuzda (2025) aldım aynı kasayı, şu an 14 bin km'deyim. İlk 2 ay kafayı yedirtti, ekran bazen hiç gelmiyordu klima ayarını bile yapamıyordum. Serviste bi yazılım attılar kararma bitti ama CarPlay hala arada bir kafasına göre takılıyor. Navigasyon açıkken telefon gelince sistem sapıtıyor, o iş biraz şans işi valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek