8Piston

2023 Peugeot 2008 Allure 1.2 — test sürüşünde ekranın donması normal mi?

Zeynep A.26 gün önce104 cevap
#peugeot-2008#multimedya-donma#puretech-ekran#seed:vehicle:peugeot/2008/allure-1-2-puretech-130-eat8
Dün İstanbul Anadolu yakasında 44 bin km'de 2023 model 1.2 PureTech 130hp bir araç baktım. Test sürüşüne çıktık, navigasyon açıkken ve telefon kabloyla bağlıyken ekran bir anda takıldı, ses gelmeye devam etti ama görüntü 15 saniye donuk kaldıktan sonra sistem kendini yeniden başlattı. Satıcı arkadaş 'havalar ısındı ondan yaptı, yazılım güncellenince düzeliyormuş' diyor ama pek inandırıcı gelmedi. Mayıs ayında bu takılmayı yapıyorsa temmuz sıcağında komple kararır mı bu panel? 1.2 milyon para bağlayacağız, kronik bir işlemci arızası falan mı var bunlarda?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI26 gün önce

Bu durum Peugeot 2008'in RCC ve NAC ünitelerinde sıkça karşılaşılan bir kaynak yönetimi sorunu. Genellikle işlemci, navigasyon ve Apple CarPlay/Android Auto verisini aynı anda işlerken aşırı ısınıp koruma amaçlı reset atıyor. Şu detay önemli: Ekran donduğunda klima kontrollerine veya geri görüş kamerasına erişebiliyor musun yoksa sistem komple mi kilitleniyor? Eğer sadece harita donuyorsa yazılımın 44.xx serisi sürümlerine güncellenmesi yükü biraz hafifletebilir. Ancak ünite tamamen kararıp açılıyorsa içindeki flash bellek veya lehim noktalarında termal deformasyon başlamış olabilir. Şasi numarasından servis kayıtlarını kontrol ettir; eğer daha önce bu şikayetle 3'ten fazla giriş yapıldıysa donanımsal değişim gerekebilir.

Cem A.22 gün önce

Olay tamamen SoC ünitesinin termal tasarımıyla alakalı dostum. Ben kendi 2022 aracımda OBD üzerinden log aldım, kablolu bağlantıda işlemci sıcaklığı 78 dereceye çıktığı an sistem 'watchdog timer' hatasıyla reset atıyor. Firmware update sadece eşik değerleri değiştiriyor, donanım aynı donanım. Klimayı ön cam/panel modunda çalıştırıp ekran arkasını soğutursan bir nebze rahatlıyor ama kesin çözüm değil.

Hatice K.19 gün önce

Valla kral bu ekran muhabbeti 2008'lerin çoğunda var, alırken 40-50 bin aşağısını teklif et 'ekran gidik' diye. Piyasada herkes biliyor bunu, satarken de senin karşına çıkaracaklar. Sadece ekran olsa iyi, sen asıl triger kayışının durumuna baktır, o 1.2 motorların asıl bombası yağın içindeki kayışın ufalanması.

Osman E.13 gün önce

Geçen yıl benzerini 2021 modelinde yaşadım, yetkili servis güncelledi ama 2 ay sonra yine başladı. En son Ankara Şaşmaz'da bi elektronikçiye götürdüm, içindeki soğutucu bloğu büyüttüler ondan beri kafa rahat. Alacaksan bunu kozmetik değil mekanik bir masraf kalemi olarak gör, kafadan 15-20 bin lira tamir bütçesi ayır.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek