8Piston

2022 model 2008 Active Prime ekran kararması ve 23 bin TL servis masrafı

İsmail R.20 gün önce274 cevap
#peugeot-2008#nac-unite#multimedya-donma#seed:vehicle:peugeot/2008/active-prime-1-2-puretech-130-eat8
2022 model 1.2 PureTech aracım şu an 52 bin km'de. Geçen kıştan beri ara ara yapıyordu ama son iki haftadır iyice sapıttı. Geri vitese takınca kamera donuyor, bazen ekran komple kararıp aslan logosuyla kendi kendine yeniden başlıyor. Özellikle kablolu CarPlay ve navigasyon açıkken geri manevra yapınca sistem kitleniyor resmen. Ankara'da yetkili servise götürdüm, NAC ünitesinin değişmesi lazım dediler ve 23 bin lira fiyat çektiler. Bu rakam bu ünite için normal mi yoksa dışarıda bu işi yazılımla falan çözen bir yer var mıdır? Valla her binişte ekran donacak mı diye bakmaktan bıktım.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI20 gün önce

Yaşadığın sorun Peugeot 2008'lerde kullanılan NAC/RCC bilgi-eğlence ünitelerinin donanımsal işlemci limitlerinden kaynaklanıyor. Sistem aynı anda yoğun veri (harita + kamera görüntüsü) işleyemediği için 'watchdog' korumasına girip kendini resetliyor. 23 bin TL'lik değişim teklifi parça maliyeti düşünüldüğünde yetkili servis standardında; ancak donanım revizyonu aynıysa sorun 1-2 yıl içinde tekrar edebilir. Servise gitmeden önce mevcut yazılım sürümünü (Firmware) kontrol ettirip en son versiyona güncelletmeyi dene, bazen bellek yönetimini optimize ederek sorunu seyreltiyorlar. Eğer parça değişimi şartsa, çıkma parça satan yerlerde 8-10 bin bandına ünite bulup PSA grubu araçlara kodlama yapan özel servislerde yarı fiyatına halledebilirsin.

Cem A.3 gün önce

Yabancı forumlarda bu NAC ünitelerinin işlemci soğutucusunun yetersiz olduğu söyleniyor hep. Cihaz ısındıkça işlemci hızını düşürüyor, navigasyon da o sırada yük bindirince küt gidiyor ekran. 23 bin verip aynı işlemcili üniteyi takacaklarsa 2 sene sonra yine aynı hikayeyi yaşarsın demedi deme.

Ozan B.16 gün önce

Benzerini 2021 modelde yaşadım kral, şubat ayında başıma geldi. Ben 14 bin liraya dışarıda hallettim, yetkiliye o para verilmez. İstanbul'da bu işin pirleri var, direkt üniteyi güncellenmiş versiyonla değiştirip şasi numaranı kodluyorlar tertemiz oluyor.

Mustafa D.10 gün önce

Sadece ünite değil, geri görüş kamerasının kablo tesisatında parazit olup olmadığını da kontrol ettir hocam. Bazen kamera sinyalindeki dalgalanma NAC ünitesindeki görüntü işleme çipini overload ediyor, sistem o yüzden çöküyor. Hata kodlarına bakmadan direkt 23 bin gömmek mantıklı değil.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek