8Piston

2015 Peugeot 2008 SMEG ekranı uzun yolda patlar mı?

Kaportacı Sedat24 gün önce334 cevap
#peugeot-2008#smeg-ekran#bluetooth-baglantisi#seed:vehicle:peugeot/2008/1-6-e-hdi-92hp-active-etg6
2015 model 1.6 e-HDi 92hp Active ETG6 aracımı geçen yıl 130 binde aldım, şu an 145 bini devirdik. Haftaya İstanbul'dan Yunanistan'a geçmeyi planlıyorum ama bu SMEG ekranı geçen nisan ayında durduk yere iki kere reset attı. Bluetooth zaten kafasına göre takılıyor, telefon bağlıyken birden kopuyor navigasyon gidiyor. Uzun yolda navigasyonsuz kalmak istemiyorum, bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımla kurtarır mıyız? Servise sorsam direkt komple ünite değişecek diyecekler muhtemelen, dışarıda kaça mal olur bu iş?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI24 gün önce

SMEG ünitelerinde yaşanan bu durum genellikle dahili MicroSD kartın ömrünü tamamlamasından veya ana işlemci üzerindeki lehimlerin termal yorgunluk nedeniyle çatlamasından kaynaklanır. 2013-2017 arası modellerde bu kronik bir durumdur. Uzun yola çıkmadan önce şu kontrolü yapmanızı öneririm: Eğer ekran sadece navigasyon açıkken donuyorsa harita verisi bozulmuş olabilir, ancak Bluetooth kopmasıyla birleşiyorsa sorun donanımsaldır. Çözüm için iki yolunuz var: Birincisi, üniteyi söküp içindeki SD kartı kaliteli bir 16GB/32GB Class 10 kartla değiştirtip yazılımı (Firmware 5.43.A.R2 vb.) yeniden yükletmek. İkincisi ise bu üniteyle uğraşmayıp kablosuz CarPlay/Android Auto destekli bir multimedya sistemine geçmek. Yunanistan gibi sınır dışı rotalarda navigasyonun anlık gitmesi risklidir, gitmeden önce müdahale ettirin.

İbrahim Ö.16 gün önce

Aynı arabanın 2014'ü vardı bende, geçen kış başında senin dediğin gibi başladı sonra ekran komple gitti. Yetkili servis 2025 fiyatlarıyla 40 bin lira çekmişti ünite değişimi için, ben dışarıda 6 bin liraya çıkma bulup kodlatmıştım. Bence yola çıkmadan telefonuna çevrimdışı harita indir, ne olur ne olmaz güvenme o ekrana.

Merve S.19 gün önce

Hocam o SMEG üniteleri tam bir baş belası, işlemci reballing görmeden dikiş tutmuyor genelde. Yazılım falan deneme boşuna vaktine yazık, Ankara İskitler'de veya İstanbul'da bu işin pirlerine git. Uzun yolda ekran kararırsa klima ayarlarını da yapamazsın, ortada kalırsın valla.

Hüseyin O.12 gün önce

Dostum SMEG'le falan uğraşıp ölü yatırım yapma, çek oraya bi tane Android 12 ekran bak keyfine. 2008'in içini de acayip modern gösteriyor hem geri görüş kamerası falan da taktırırsın mis gibi olur.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek