8Piston

2014 model 2008 1.4 HDi — SMEG ekranın sapıtması normal mi?

Fatma S.16 gün önce84 cevap
#peugeot-2008#smeg-ekran-donmasi#multimedya-sorunu#seed:vehicle:peugeot/2008/1-4-hdi-68hp-active-manuel
İki ay önce 122 bin km'de hatasız diye aldım, Toyota Yaris'ten geçtim konforu yakıtı falan cidden çok iyiymiş. Ama bu SMEG ekran mevzusu beni bitirdi ya... Geri vitese takıyorum, 4-5 saniye sonra görüntü geliyor, bazen de yolda giderken bluetooth'la müzik dinleyince sistem kendi kendine reset atıyor. Geçen hafta Ankara sıcağında komple dondu, dokunmatik hiç basmadı. Bu durum bu modellerde hep böyle mi yoksa benim cihaz mı gidici?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI16 gün önce

SMEG sistemlerindeki bu donma ve geç tepki verme sorunu 2013-2016 arası Peugeot ve Citroen modellerinde oldukça yaygın bir donanımsal yetersizlikten kaynaklanıyor. İşlemci ve RAM kapasitesi modern akıllı telefon bağlantılarını ve harita verilerini işlemekte zorlanıyor. Yazılım sürümünü kontrol etmeni öneririm; v5.43.A.R2 gibi son güncel sürümler bir nebze stabilite sağlasa da donanımsal hızı değiştirmeyecektir. Eğer sistem çok sık reset atıyorsa içindeki SD kart ömrünü tamamlamış olabilir, bu kartın yüksek hızlı bir modelle değişimi ve sistemin yeniden yüklenmesi sorunu %80 oranında çözebilir. Ancak kesin çözüm için genelde kullanıcılar NAC veya Android tabanlı üniteleri tercih ediyor.

Merve S.14 gün önce

Hocam o sistemin mimarisi Magneti Marelli tabanlı ve o yılların teknolojisi için bile zayıftı. Ben 2015 modelimde firmware update ile biraz toparladım ama 'mirrorlink' falan zaten hayal, bağlamaya çalışınca CPU tavan yapıyor sistem kilitleniyor. Bence donanımı zorlama, sadece radyo ve basit bluetooth için kullanacaksan son sürüm yazılımı yükletip geç, diğer her şey için telefon tutucu kullanmak en mantıklısı.

Servis Cengiz11 gün önce

Valla moruk boşuna yazılımla falan uğraşma, o SMEG'lerin içindeki mikro SD kartlar zamanla ısınıp bozuluyor, bütün o kasmalar takılmalar o yüzden. Geçen yıl mart ayında arkadaşın aracında söktük, 16GB'lık kaliteli bir kart takıp imajı içine klonladık, canavar gibi oldu. Servis buna komple ünite değişimi der, dünya para ister; elin yatkınsa YouTube'da söküm videoları var, 1 saatini almaz.

Sultan T.8 gün önce

Abi Toyota'dan sonra bu tip elektronik saçmalıklar can sıkar biliyorum ama 1.4 HDi motorun ekmeğini yersin, o konuda kafan rahat olsun. Ekran donuyorsa donuyor de geç, motoru şanzımanı üzmesin yeter. Ben de benzer dertten dolayı ekranı komple söküp çıkma bir ünite takmıştım ama yine aynı tas aynı hamam, bu serinin karakteri böyle.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek