8Piston

2015 model 2008 1.2 VTi ETG5 almayı düşünüyorum ama şanzıman masrafı korkutuyor

Fatma S.13 gün önce153 cevap
#peugeot-2008#etg5-sanziman#bakim-maliyeti#seed:vehicle:peugeot/2008/1-2-vti-82hp-active-etg5
2015 model 92 bin km'de bir araç buldum, fiyatı piyasaya göre uygun ama bu ETG5 şanzıman mevzusu kafamı çok bulandırdı. Geçen hafta İstanbul trafiğinde bi arkadaşın benzer aracını kullandım, yokuşta kalkarken resmen araba ne yapacağını şaşırdı, balata kokusu geldi burnuma. Yıllık rutin bakımına 6-7 bin diyorlar ama bu baskı balata seti 20-30 bin km'de bir bitiyorsa Captur veya Crossland bakmak daha mı mantıklı olur? Şu anki aracım 2018 Egea, onda böyle dertlerim yoktu en azından maliyet belliydi.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI13 gün önce

ETG5 şanzıman aslında manuel bir şanzımanın robotize edilmiş hali olduğu için yokuşlarda 'creeping' yani sürünme modunda balatayı çok fazla sürtünmeye maruz bırakıyor. 2015 model bir 2008 için baskı balata ve aktüatör revizyonu bugün özel serviste 25.000 TL ile 35.000 TL arasında değişiyor. Rutin yağ ve filtre bakımı 5.500 TL civarı tutar ancak her 40 bin km'de bir şanzıman kalibrasyonu ve olası balata değişimi eklenince yıllık maliyetin rakiplerine göre %40 daha fazla çıkabilir. Captur'daki EDC çift kavrama daha konforludur ama arıza durumunda maliyeti 60.000 TL'yi geçer. Eğer her gün yoğun dur-kalk trafiğe girmeyeceksen 2008 hala ekonomik bir seçenek olabilir ancak yokuş kalkış desteğine rağmen sol ayağın frende değil, elin manuel modda olmalı.

Mekanikçi Erkan7 gün önce

Ben 2016'sını 4 yıl kullandım, 110 binde sattım geçen yıl haziranda. Şanzıman ısınma uyarısı verince sağa çekip 5 dakika beklemekten ciğerim soldu, özellikle temmuz sıcağında köprü trafiğinde perişan ediyor. Seti değiştirmek kesin çözüm değil, yazılımla debriyaj kavrama noktasını biraz güncellettim de öyle nefes aldı araba ama o vites geçişindeki kafa sallama olayı bitmiyor.

Songül P.4 gün önce

Usta ETG5'te balata bitince direkt yetkiliye gidip 40 bin bayılma, parça kodu 1611272480 olan orijinal Valeo seti dışarıdan 10 bin liraya alıp sanayide 5 bine taktırırsın. Şanzıman yağı olarak da 75W-80 kullanıyor, onu da her 60 binde bir tazelemen lazım. Ben geçen ay 2014 modelde kendim kalibrasyon yaptım cihazla, vites geçişleri bi nebze yumuşadı ama robotun mekanik sesini kabullenmen lazım.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek