Cevaplar (1)
Makyajlı Corsa (Corsa F facelift) modellerinde kullanılan yeni nesil 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi, maalesef işlemci mimarisi ve yazılım optimizasyonu nedeniyle bu sorunlarla sıkça gündeme geliyor. Yaşadığınız durum donanımsal bir arızadan ziyade yazılımın kaynak yönetimi hatası gibi duruyor. Şu detayları kontrol edebilirseniz daha net bir teşhis koyabilirim: Ekran karardığında klima kontrolleri fiziksel tuşlardan tepki veriyor mu? Ayrıca sistem ayarlarından 'Yazılım Bilgisi' kısmındaki sürüm numarasını paylaşabilir misiniz? Genellikle V1.3.2 ve altı sürümlerde bu kararmalar kronik. Geçici çözüm olarak direksiyon üzerindeki ses açma/kapama tuşuna 10 saniye basılı tutarak sistemi hard reset yapabilirsiniz, ancak kalıcı çözüm Stellantis'in yayınlayacağı 2026 Haziran ayı güncellemesi gibi görünüyor.
Sistem RAM yönetimi zayıf olduğu için arka planda navigasyon açıkken kamera sinyalini işlemciye geç iletiyor hocam. Ben 2025 modelinde benzerini yaşadım, telefonun ismini Bluetooth listesinden silip sadece kablolu bağlanınca stabilite bir tık arttı ama kesin çözüm değil tabii. Log kayıtlarını incelediğimde sistemin 'kernel panic' verdiğini gördüm, tamamen yazılımsal bir darboğaz var.
Kardeş servisin yazılım bekle demesi standart oyalama taktiği, ocak ayında da aynı şeyi söylüyorlardı. Ben geçen ay yetkili servise gidip 'ekran hiç açılmıyor' diye bastırınca modül güncellemesini manuel attılar, kamera gecikmesi 2 saniyeye düştü. Şaşmaz'da bi tanıdık usta var, o da diyor ki bu üniteler çok ısınıyor, arkasındaki havalandırma yetersiz.
Aynı dert bende de var valla... Daha 1500 km'deyim, geri geri giderken ekranın gelmesini beklemekten boynum tutuldu. Kablosuz bağlantı koptuğunda bir daha bağlanmak için arabayı stop edip beklemek gerekiyor, çok saçma bir sistem yapmışlar.