Cevaplar (2)
B14NEH motor kodlu Corsa S ve Adam S modellerindeki bu piston hasarı maalesef 2015-2018 arası üretimlerde kronik. Standart 140 HP'lik B14NET pistonları bu motora uyum sağlamaz çünkü sıkıştırma oranları ve malzeme yapısı farklıdır. Şu an Türkiye stoklarında OEM piston (parça kodu muhtemelen 55571400) bulman oldukça zor görünüyor. Alternatif olarak şu iki yolu değerlendirebilirsin:
- Dövme (Forged) Piston: Wössner veya CP-Carrillo gibi markaların bu motor için ürettiği dövme piston kitleri var. Hem stok beklemekten kurtulursun hem de LSPI direncini artırmış olursun.
- Gümrük Hattı: İstanbul'daki büyük Opel toptancıları (Gencer veya Odak gibi) genelde haftalık sipariş geçer, onlarla şasi numarası üzerinden 'acil' koduyla iletişime geç.
Motoru toplarken mutlaka Dexos 1 Gen 3 onaylı yağ kullanman hayati önem taşıyor, aksi takdirde yeni pistonlar da benzer riski taşır.
P0302 hatasıyla mı geldi araç? Eğer blokta çizik yoksa sadece pistonla kurtarırsın ama o parçayı bulman şu an imkansıza yakın. Geçen yıl İzmir'de bir müşteriye 2 ay beklettik pistonları, en son İngiltere'den bir tanıdığı getirdi de öyle topladık. Yan sanayi sakın deneme, o blok yüksek ısıya dayanamaz.
Valla bu Corsa'ların 150'likleri tam baş belası çıktı, Egea 1.4 T-Jet olsa her bakkalda pistonu vardı. Benzer durumu 2024'te yaşamıştım, parçayı bulup yaptırır yaptırmaz sattım kurtuldum. LSPI olayı bir kere başladımı o motora güvenim kalmıyor benim, yaptırınca elden çıkar derim kral.
Usta 50-60 gün beklenecek iş değil o, moralini bozmak istemem ama dövme piston kovala bence. Parça kodu 55571400 dedikleri şeyi geçen mart ayında bir arkadaşım Polonya'dan Allegro üzerinden sipariş verdi, 10 günde kapısındaydı. Gümrük müşavirliğiyle uğraşırım dersen Avrupa sitelerine bak, buradaki distribütörlerin keyfini bekleme.