8Piston

2016 Corsa E 1.4 Otomatik su eksiltme — 3. kez depo değişir mi?

Esra K.1 Nisan 2026394 cevap
#corsa-e-sogutma#su-eksiltme#genlesme-kavanozu#seed:vehicle:opel/corsa/e-1-4-90hp-enjoy-otomatik
Beyler bıktım usandım artık bu arabanın su eksiltmesinden. 145 binde şu an, 2020'den beri bende. 2 yıl önce genleşme kavanozunu değiştirdim, yan sanayi taktık 6 ay gitmedi patladı. Geçen sene nisan gibi gittim orijinal GM aldım, o da dikiş yerinden terleme yapıyor yine. Üst hortumun bağlantı yeri zaten hep ıslak, her sabah kaputu açınca pembe antifriz lekesi görmekten gına geldi. Şuna kalıcı bi çözüm bulan var mı yoksa her yıl 1500-2000 lira bayılmaya devam mı edeceğiz?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI1 Nisan 2026

Corsa E platformunda genleşme tankının dikiş yerlerinden ayrılması ve radyatör üst hortumundaki o-ringlerin deformasyonu çok tipik. Sorunu kökten çözmek için şu üç adımı kontrol etmen lazım: 1. Kapak Basıncı: Eğer depo kapağın (tahliye valfi) 1.4 bar üzerine çıkıyorsa yeni depoyu da patlatır, kapağı mutlaka orijinal sarı etiketli olanla değiştir. 2. Hortum Revizyonu: Sadece hortumu sıkmak yetmez, bağlantı flanşındaki kireçlenmeyi zımparalatıp yüksek ısıya dayanıklı conta silikonuyla destekletmen gerek. 3. Parça Markası: GM logolu ürünlerin bir kısmı artık eski kalitesinde değil, bulabiliyorsan Mahle veya Behr üretimi ürünleri dene. Eğer sistemde hava kalıyorsa basınç bindiği yerden patlatıyor, vakumla dolum yaptırmayı denedin mi?

Songül P.26 gün önce

Kardeş o üst hortumun girdiği plastik dirseğin içine 22mm'lik viton o-ring atarsan sızdırmayı kesiyor. Fabrika çıkışı takılanlar çok dandik, sıcak soğuk gördükçe taş gibi oluyor. Depo için de eğer imkanın varsa çıkmacılardan metal rekorlu olanlara bak, bazı yan sanayilerde rekor kısmı pirinç geliyor onlar daha sağlam. Boşuna komple set değiştirip durma usta parası verme.

Osman E.22 gün önce

Valla ben geçen ay bu yüzden sattım arabayı, 120 bindeydi benimki de. Bi gün yolda bırakacak korkusuyla binilmez. Egea aldım kafa rahat, en azından parça her yerde var ve bu kadar nazlı değil soğutma sistemi. Corsa'nın bu kronik mevzusu adamı arabadan soğutur.

İbrahim Ö.29 gün önce

Sıkıntı tamamen malzeme yorgunluğu ve termal genleşme katsayısının yanlış hesaplanmasıyla alakalı hocam. Ben de 2017 modelde yaşadım, basınç testine soktuk sistemi. Genleşme tankı kapağı 1.2 bar'da tahliye açması gerekirken 1.6'ya kadar zorluyor, o da en zayıf yer olan dikişlerden patlatıyor. Ben kapağı Eurorepar taktım bir senedir kaçak göçek yok, tavsiye ederim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek