8Piston

2017 Corsa E 1.4 Otomatik — bu PCV diyaframı yüzünden satış kaçırdım

Burak Ç.8 Mart 2026143 cevap
#opel-corsa-e#pcv-diyafram#kulbutor-kapagi#seed:vehicle:opel/corsa/e-1-4-90hp-design-otomatik
İkinci el piyasası zaten durgun, bi de başımıza bu çıktı ya... Arabayı nisan sonunda ilana koydum, 2017 model 84 bin km'de tertemiz Design paket. Gelen adam motoru dinliyor, 'abi bu ıslık çalıyor, PCV patlak bunun külbütör komple değişecek 15-20 bin masrafı var' diyor ölücü gibi fiyat kırıyor. Ankara İvedik'te bir ustaya sordum geçen hafta, kapak değişecek diyor ama internette sadece diyafram değişir diyenler var. Bu sorun yüzünden 2 haftadır 3 kişi yan çizdi, valla dert oldu başıma.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI8 Mart 2026

Opel Corsa E 1.4 (B14XER) motorlarda PCV diyafram yırtılması oldukça tipik bir durumdur. Alıcıların 'külbütör kapağı komple değişecek' diyerek yüksek fiyat kırması psikolojik bir pazarlık stratejisi, çünkü yetkili servisler genelde tamir kiti yerine kapağı komple değiştirme yoluna gider. 2026 güncel piyasasında komple kapak değişimi işçilik dahil 16.000-20.000 TL bandını bulurken, dış piyasada sadece diyaframı 1.500-2.500 TL arasına bulup bağımsız bir serviste 1 saatlik işçilikle halletmek mümkün. Eğer rölanti dalgalanması ve ıslık sesi belirginse, satmadan önce bu tamiri yaptırıp faturayı alıcıya göstermen elini çok daha fazla güçlendirir. Aksi halde alıcılar yağ yakma veya motorun hava alması riskini bahane ederek fiyattan çok daha fazlasını düşmeye çalışacaktır.

Merve S.12 Mart 2026

Moruk hiç kasmana gerek yok, parçacıdan 1800 liraya diyaframı al kendin bile takarsın. YouTube'da dünya kadar videosu var, tornavidayla kapağın üstündeki yuvarlak yeri kanırtıp eskiyi çıkarıp yeniyi oturtuyorsun. 20 bin lira masraf diyen adam seni koparmaya çalışıyordur, İstanbul Bostancı'da 500 lira işçilikle kapatırlar o konuyu.

Osman E.9 Mart 2026

Kardeş ben de mart ayında 2018 modeline bakıyordum, sahibi aynı şeyi söyledi geçiştirdi. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu parça yırtılınca motor içeri kontrolsüz hava alıyor, yakıt karışımı bozuluyor. Alıcı olarak ben de çekindim valla, çünkü usta hatasıyla kapak çatlatma riski de varmış diyorlar o yüzden uzak durdum.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek