8Piston

2016 Corsa E 1.3 CDTI 170 bin devirdik, Easytronic yine 'F' yakıp kitledi

Murat Ş.26 Mart 2026164 cevap
#opel-corsa-e#easytronic-ariza#sanziman-robotu#seed:vehicle:opel/corsa/e-1-3-cdti-95hp-innovation-triptronik
Aracı 2021'den beri kullanıyorum, şu an 172 bin km'de. Geçen hafta Bostancı taraflarında trafik varken bir anda ekranda F yazdı, boşa bile geçmedi öylece kaldık yolun ortasında. 2024'ün başında Ankara'da bir yerde robot revizyonu yaptırmıştım, o zamanın parasıyla 14 bin lira vermiştim. Ustalar bu iş bitti bir daha yapmaz demişti ama 2 yıl sürmedi yine aynı terane başladı. Bu Easytronic'in beynindeki lehim olayını kökten çözen bir yer var mı yoksa bu araba her 50 binde bir beni yolda mı bırakacak? Sıfır robot fiyatları uçmuş, revizyon da dikiş tutmuyor valla kafayı yedirecek.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI26 Mart 2026

Easytronic şanzımanlarda 'F' uyarısı genellikle P1607 (Debriyaj Aktüatörü Arızası) veya P1700 kodlarıyla eşleşir. Yaşadığın durum, şanzıman beyni içindeki elektronik kartın yüksek sıcaklık ve titreşim nedeniyle lehim çatlatmasından veya robot motorundaki kömürlerin bitmesinden kaynaklanıyor olabilir. 2024'teki revizyonda sadece kömür değişimi yapıldıysa, kart üzerindeki mikro çatlaklar ısınınca genleşip temassızlık yapmaya devam eder. Kesin çözüm için:

• Aracı Tech2 cihazına bağlatıp hata kodunu netleştir.
  • Eğer sorun 'Control Module' kaynaklıysa, kartın profesyonel bir BGA istasyonunda yeniden lehimlenmesi (reballing) gerekir.
  • Hidrolik yağ seviyesini ve Dot4 hidrolik sisteminin havasını kontrol ettir; hava varsa robot baskıyı tam ayıramaz ve beyin hata verir.

Revizyon yapan yerin garantisi devam ediyorsa (genelde 1 yıl verirler ama geçmiş) orayı bir zorla, çünkü bu işlem düzgün yapıldığında en az 100 bin km sorun çıkarmamalı.

Pınar T.27 Mart 2026

P1607 mi veriyor P1735 mi? Eğer marş basmıyorsa beyin içindeki transistör yanmıştır hocam. 172 binde o robotun içindeki hidrolik bilyanın da ömrü dolmuştur, sadece beyin tamiriyle kurtaramazsın komple set bakılması lazım.

Tamir Ferdi31 Mart 2026

Kardeşim robotun kömürlerini kendin bile değiştirebilirsin aslında, internette 400-500 liraya karbon kömürler var. Ama sendeki durum lehim çatlağı gibi duruyor çünkü soğuyunca muhtemelen çalışıyordur. Bir kontak spreyiyle soketleri de kontrol etmeyi unutma, bazen yağ sızıp iletkenliği bozuyor.

Hasan U.29 Mart 2026

Hocam 2017 modelini 3 sene kullandım, 90 binde aynı şeyi yaptı. İkitelli'de yaptırıp ertesi hafta ilana koydum sattım. Bu şanzıman şehir içi trafiğine, dur kalka gelmiyor, sürekli ısındığı için o beyin kendini salıyor valla uğraşmaya değmez.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek