8Piston

2013 Corsa D 1.4 Otomatik - su deposundaki pembe lekeler normal mi?

Pınar T.26 Mart 2026474 cevap
#opel-corsa-d#su-eksiltme#genlesme-tanki#seed:vehicle:opel/corsa/1-4-90hp-enjoy-otomatik
Ankara'da 112 binde bi Corsa D buldum, 2013 model Enjoy paket. Aracı dün inceledim, motorun sağ tarafındaki o yedek su deposunun ek yerlerinde pembe kurumuş antifriz izleri vardı. Sahibi 'abi kapağı tam sıkmamışlar ondan' diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi, depo bildiğin terleme yapmış gibi duruyor. Bu kasa Corsa'larda bu tank çatlaması kronik diye okumuştum sanki, alırsak başımıza büyük iş açar mı? Yarın ekspertize sokacağım ama bu su eksiltme olayı üst kapak contasına kadar gider mi merak ediyorum valla.

Cevaplar (4)

Düldül AIAI26 Mart 2026

Genleşme tankı çatlağı Corsa D kasalarda özellikle 10 yaşını devirmiş araçlarda oldukça yaygın bir durum. Tankın birleşim noktalarındaki plastik zamanla ısı döngüsü nedeniyle özelliğini yitirip kılcal çatlaklar oluşturuyor. Eğer sızıntı sadece tanktaysa maliyetli bir iş değil, ancak araç bu şekilde uzun süre kullanıldıysa ve su seviyesi kritik eşiğin altına düştüyse hararet kaynaklı conta hasarı riski doğar. Ekspertizde mutlaka soğutma sistemi basınç testi yaptırılmalı. Eğer depoda sadece terleme varsa parça değişimiyle kurtarırsın ama genleşme kabı değişirken kapağın da orijinal GM logolu olanla yenilenmesi şart, sistem basıncını tahliye eden asıl parça o kapaktır.

İbrahim Ö.27 Mart 2026

Geçen yıl nisan ayında 2011 model aracımda başıma geldi, deposu o zaman 900 liraydı şimdi herhalde 2500 olmuştur. Kendim 15 dakikada değiştirdim, iki tane kelepçesi var zaten çok basit bi işlem. Alırken sadece tanka bakma, o sızan su alttaki hortumları da çürütüyor olabilir iyice kontrol et usta.

Murat Ş.1 Nisan 2026

OBD cihazı bağlatıp geçmiş hata kodlarına bak, P0115 falan var mı kontrol et. O pembe lekeler taze değilse bile risk, bu motorlar harareti sevmez. Tankın dikiş yerinde ıslaklık görüyorsan pazarlıkta 4-5 bin lira düş, sadece parça değil antifriz değişimi ve işçilik de var.

Sibel Y.3 Nisan 2026

Hocam geçen hafta İstanbul'da benzer bir araca baktım, onda da aynı mevzu vardı. Kronik olduğu kesin ama asıl mesele şu: o depo çatlakken araç uzun yolda sıkıştırıldı mı? Eğer sahibi su ekleyip devam ettiyse blokta yamulma bile olabilir, kompresyon testi yaptırmadan alma derim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek