Cevaplar (2)
Corsa D 1.4 Twinport motorlarda (A14XER) bobin kütüğünün tek parça olması ve egzoz manifolduna yakın konumlanması bu sorunu kaçınılmaz kılıyor. Isıdan dolayı plastik muhafaza çatladığında ateşleme atlaması (misfire) başlar. Alıcıya durumu şöyle açıklayabilirsin: Delphi marka (OEM tedarikçisidir) güncel piyasa fiyatı 3.800 - 4.500 TL bandında. İşçilikle beraber maksimum 5.500 TL'ye kapanacak bir konu için 20 bin TL indirim istemeleri tamamen piyasa spekülasyonu. Eğer tekleme hissediliyorsa ilanı güncellemeden önce parçayı kendin değiştirip faturasını koyman pazarlık elini güçlendirir. Özellikle buji aralığı (gap) genişlediğinde bobine binen yük artar, yeni bobinle beraber mutlaka orijinal GM buji seti de takılmalı.
Valla kral Corsa D piyasası zaten bu aralar durgun, üstüne bu bobin muhabbeti eklenince millet tırsıyor. Ben geçen Mart'ta 120 binde bir tane sattım, direkt değiştirip ilana öyle girdim 'bobin yeni' diye yazdım. İnan 5 bin fazla harcayıp 15 bin karla satıyorsun, ölücülere koz verme.
Aynı bütçede geçen hafta i20 baktım ama Corsa'nın Cosmo donanımı çok daha iyi. Bu bobin meselesini kronik diye büyütüyorlar ama basit bir tamir aslında. Eğer aracın bakımları tamsa ve şanzımanında kaçırma yoksa sadece bobin için yan çizen adam zaten alıcı değildir, boşver.
P0300 veya P0304 hata kodu düşürmeden kimse anlayamaz o çatlağı gözle. Bloğu söküp porselenlere bakmak lazım, eğer ark yapıyorsa zaten motor sarsıntılı çalışır. Delphi takarsan kafan rahat eder ama yan sanayi Çin malı bobinlere sakın bulaşma, iki ay sonra yine patlar.