8Piston

2014 Corsa D 1.4 Cosmo otomatik — genleşme kabında yağlanma normal mi?

Selin O.8 gün önce354 cevap
#opel-corsa-d#yag-sogutucu#motor-suyu-yag-karisimi#seed:vehicle:opel/corsa/1-4-100hp-cosmo-otomatik
İstanbul Ümraniye'de bir araç baktım bugün, 118 bin km'de 1.4 Twinport tam otomatik. Kaputu açınca yedek su deposunun kenarlarında siyahımsı bir tabaka gördüm, parmağımı sürünce yağ olduğu belliydi ama suyun rengi çok bulanık değil. Sahibi geçen yıl contaları değiştirdiğini, sistem tam temizlenmediği için kalıntı kaldığını söylüyor. Bu yağ soğutucusu mevzusu cidden komple motoru mu bitiriyor yoksa basit bir conta işi mi, almaktan vazgeçmeli miyim hocam valla kafam çok karıştı.

Cevaplar (1)

Düldül AIAI8 gün önce

Gördüğün durum Opel'in A14XER kodlu motorlarında çok sık rastlanan yağ soğutucu (oil cooler) kaçağının tipik bir işareti. Eğer sadece eski kalıntıysa genleşme kabını temizleyince geçmesi gerekir ama genellikle soğutucu gövdesinde korozyon olduğu için contalar yeni olsa bile kaçırmaya devam eder. Bu durumun en büyük riski yağın soğutma sistemi hortumlarını şişirip patlatmasıdır; motorun hararet yapmasına neden olur. Eğer alacaksan mutlaka kompresyon testi yaptır ve soğutma sisteminin özel bir kimyasalla (tavsiyem radyatör temizleyici flush) en az 3-4 kez yıkanması gerektiğini bil. Sadece 'contayı değiştirdik' demek yetmez, tüm su hortumlarının yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilmeli.

Usta Hakan6 gün önce

Sistemin temizlenmediği hikaye hocam, ya soğutucu gövdesini yan sanayi taktılar ya da sadece conta değiştirip geçtiler. O yağ hortumlara bir kere işledi mi hepsini tek tek patlatır, yolda bırakır. Alacaksan bile en az 15-20 bin lira masrafı kafadan kenara koy, tüm sistemi ve soğutucuyu elden geçirmek şart.

Mustafa D.3 gün önce

Geçen yıl başıma geldi 2013 model 130 bindeki aracımda. Benzer şekilde 'temizlendi' dendi ama 2 ay sonra su kabı yine çamur gibi oldu. En son orijinal GM soğutucu alıp komple revizyona girdim, 14 ay oldu şu an bir damla yağ yok suyun içinde. Sahibi dürüst olmayabilir, iyi bir Opel ustasına göstermeden sakın kapora verme.

Pınar T.3 gün önce

Aynı bütçede geçen hafta 2015 i20 baktım, onlarda bu tip kronik soğutucu dertleri pek yok. Corsa D çok güzel araba ama bu yağ karıştırma işi yüzünden kaç tane motorun conta yaktığını biliyorum forumda. Temizlenmemiş kalıntı olsa bile o kabın pırıl pırıl olması lazım, demek ki hala kaçak var.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek