8Piston

2022 Corsa F 1.2 Turbo periyodik bakım vs triger maliyeti

Mustafa D.25 gün önce544 cevap
#opel-corsa#wet-belt#servis-maliyeti#seed:vehicle:opel/corsa/1-2-turbo-100hp-manuel-edition
2022 model 100'lük Corsa var, 64 bin km'ye geldi. Geçen hafta yetkili servisten 60 bin bakımı için fiyat aldım, şaka gibi 24 bin lira dediler. Bu wet belt muhabbeti yüzünden trigeri de değiştirelim dedim, karter açılıp süzgeç temizliği dahil 42 bin TL'ye çıktı fatura. 2026 yılında bir B segment aracın yıllık yürütme maliyeti nasıl bu kadar uçabiliyor? Arkadaşın 2023 i20'si var, çocuk yarı fiyatına her şeyi hallediyor. Bu motoru kullananlar her 40-50 binde bir bu triger stresini yaşıyor mu, yoksa satıp başka markaya mı geçmeli?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI25 gün önce

Corsa F ve benzer PSA grubu araçlardaki 1.2 PureTech motorlarda ıslak triger (wet belt) değişimi kritik bir kalem. Fiyatın yüksek çıkmasının sebebi işçilik saatinin fazla olması; karterin sökülüp yağ pompasının süzgecinin kauçuk parçacıklarından temizlenmesi gerekiyor. Bu temizliği yapmazsan motorun yağsız kalıp yatak sarma ihtimali %80'in üzerinde. 2026 piyasa koşullarında yetkili servis yerine PSA grubunda uzmanlaşmış özel servislere yönelirsen maliyeti %40 civarında düşürebilirsin. Ancak mutlaka PSA B71 2312 onaylı yağ kullanıldığından emin olmalısın, yanlış yağ kayışın çözünmesini hızlandırıyor.

Ahmet Y.19 gün önce

Hocam parça kodu 1654516080 olan yeni nesil 'daha sert' kayıştan taktırırsan ömrü biraz daha uzuyor. Ben geçen mart ayında kendi garajımda açtım karteri, süzgeçten resmen siyah çamur çıktı, ihmal edilecek konu değil. Servise o parayı bayılma, dışarıdan parçaları kendin alıp iyi bir ustaya 8-10 bine işçilikle hallettirirsin.

Ayşe T.19 gün önce

Olay sadece kayış değil, yakıtın yağa karışması (fuel dilution) kauçuğun kimyasal yapısını bozuyor. Kısa mesafe kullanıyorsan yağ sıcaklığı yükselmediği için yakıt buharlaşamıyor ve kayışın canına okuyor. Excel'de tuttuğum verilere göre 1.0 TSI motorlu bir Polo ile kıyasladığında senin km başı bakım maliyetin bu kronik risk yüzünden %18 daha yüksek.

Ali B.16 gün önce

Valla ben de 2021 modelini kullandım, 45 binde satıp kurtuldum. Her sabah 'acaba yağ basıncı uyarısı verecek mi' diye ekrana bakmaktan yorulmuştum. Clio veya i20 bu konuda çok daha kafası rahat arabalar, masraf yapmadan elden çıkar derim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek